Bh. navijač ogorčen pisao njemačkom Savezu, pa dobio telefonski poziv: "Pričali smo čak 20 minuta"

Posvetio i transparent našim rukometašima

Bh. navijač ogorčen pisao njemačkom Savezu, pa dobio telefonski poziv: "Pričali smo čak 20 minuta" · Intervju

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra u gostima protiv Njemačke utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. rukometaši jučer su otputovali za Dusseldorf gdje ih danas od 16:15 sati očekuje okršaj protiv Njemačke. Već je poznato da je ekipa Bilala Šumana itekako oslabljena jer je ukupno svega 11 igrača otputovalo za Njemačku.

Ostali su ostali u Sarajevu jer su ili pozitivni na koronavirus ili su u izolaciji zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženim. Zbog toga Šuman danas može da računa na samo deset igrača i jednog golmana i pred našom selekcijom je skoro nemoguć posao da napravi nešto u Njemačkoj.

Poznato je da je Rukometni savez BiH tražio od EHF-a i RS Njemačke da odgode ovu utakmicu, ali dozvola nije stigla. EHF je poručio da se meč jednostavno mora odigrati, a to važi i za utakmicu protiv Austrije koja se igra u nedjelju u KSC-u u Bugojnu.

Ovaj potez razočarao je i poznatog bh. navijača Nedžada Hodžića koji je poznat po tome što prati naš tim širom Evrope. Nedžad je inače rodom iz Livna, ali već dugo vremena živi u Minhenu. Obično prati bh. reprezentacije u košarci i rukometu, te je bilo slučajeva kada je bio jedini bh. navijač na tribinama čemu smo i mi svjedočili na mečevima košarkaša u Zaragozi i Samsunu.

Mostar u srcu, Velež do groba: Denijal traži košarkaškog

Kako je rekao za SportSport.ba imao je namjeru da večeras sa svojim prijateljima bodri rukometne Zmajeve, ali to se neće desiti. Poznato je da je koronavirus ponovo zakomplikovao situaciju u Njemačkoj, te su vraćene mnoge mjere, a jedna od njih je da se mečevi u svim sportovima igraju pred praznim tribinama.

"Planirao sam sa malom grupom prijatelja da odem na utakmicu i bodrim naše momke. Kupili smo karte ranije, ali smo dobili obavijest da se ne može ući u dvoranu jer je korona nažalost 'uništila' sve planove. Žao mi je baš što ne mogu da bodrim naš tim pogotovo kada su ovako oslabljeni jer vjerujem da bi im to u ovom trenutku dosta značilo", kaže Nedžad na početku razgovora.

No, ono što je dosta zanimljivo jeste činjenica da mu je dosta zasmetala odluka da se meč bh. reprezentacije protiv Njemačke neće odgoditi. Otkrio nam je da je zbog toga čak poslao mail njemačkom Savezu, te da je jako brdo dobio odgovor.

"Bio sam baš ljut zbog takve odluke EHF-a i RS Njemačke i odlučio sam da im se javim. Poslao sam mail upravi i Upravnom odboru, a na čelu je Axel Kromer. Pitao sam jednostavno zašto oni nisu potupili po fair playju ili makar javno izjavili da BiH u ovakvom sastavu uopšte nije konkurentna takvoj ekipi Njemačke".

"No, oni su uradili potpuno suprotno i izjavili da ne žele da se meč pomjera zbog zgusnutog rasporeda. Malo me to naljutilo i javio sam im se. Čak sam iznenađen što mi se Axel Kromer odmah javio i tražio moj broj da se čujemo. Mislio sam da od toga nema ništa, a onda mi je zazvonio telefon. Pričali smo čak 20 minuta i diskutovali o tome. Neću reći da smo se svađali, ali sam mu rekao da zaista nije u redu da RS Njemačke tako postupi".

"On mi je objašnjavao odluku i pravdao se. Rekao je da je EHF tu glavni i da su oni odlučili da igramo. Na kraju je rekao da bi Nijemci pristali na odgodu meča da je to EHF uradio, ali mu baš ne vjerujem".

Nedžad je postao poznat po svojim zanimljivim transparentima, ali i zastavicom Veleža koju uvijek nosi sa sobom. I ovaj put odlučio je da napravi jedan transparent pred večerašnju utakmicu i barem na taj način pruži podršku našim rukometašima.

"Transparent je prilagođen svemu što se dešavalo i žao mi je što ga neće svi vidjeti večeras u dvorani. No, hvala vama što ste pružili priliku da barem ovako mogu da se oglasim. Uvijek sam bio uz BiH i večeras ću svim srcem navijati za naše. Oslabljeni smo jako, ali vjerujem da možemo napraviti čudo ili barem da ostavimo srce na terenu što je najbitnije za svakog navijača", dodao je Nedžad.

Na kraju razgovora pitali smo ga kakva je situacija trenutno u Njemačkoj s koronavirusom što se tiče sporta, ali i svakodnevnog života.

"Ovdje su nažalost od 2. novembra prekinute sve amaterske lige u svakom sportu. Igraju se samo one profesionalne i to bez navijača. Bilo je dozvoljeno u najjačim ligama da bude određeni broj navijača, ali je i to sada ukinuto. Tako ostaje do kraja ovog mjeseca, a ako se ne popravi situacija sigurno će se to produžiti".

"Isto tako važi za restorane, kafiće, hotele i sve turističke atrakcije koje su trenutno nedostupne i rade samo trgovine i ove važnije radnje što nam trebaju. Ipak, najvažnije je da čovjek ostane živ i zdrav, a ostalo se sve može lakše nadoknaditi", zaključio je Nedžad u razgovoru za SportSport.ba.

Top Komentari

lingafo
bilDe.
1 42
Babuka1
Nedzo legenda, u Minhenu postoji fudbalski klub Fc. Bosna München, naravno igraju u amaterskoj ligi, ali je Nedzo svaki vikend tu, ponese zastave, rekvizite, par svojih havera i navijaju za Bosnu, ali svaki vikend je tu. Svaka njemu cast, on ljubav prema svojoj domovini pokazuje na svojstven nacin, lijepo.
26 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi