Rukometni Zmajevi će imati kakvu takvu podršku u Bratislavi

Večeras otvaramo nastup na EURO-u

Rukometni Zmajevi će imati kakvu takvu podršku u Bratislavi

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će otvoriti nastup na Evropskom prvenstvu.

U prvom kolu naši momci će se sastati sa selekcijom Švedske, a duel u Ondrej Nepela Areni u Bratislavi na rasporedu je od 20:30.

Koronavirus pravi probleme kako samim reprezentacijama učesnicama EURO-a, tako i navijačima, no naši momci neće biti bez podrške. Ispred dvorane zatekli smo nekoliko navijača naše selekcije koji će neumorno podržati rukometne Zmajeve na drugom nastupu na EP u historiji.

Opis nije dostupan.

Osim selekcija BiH i Švedske, u grupi E nalaze se i selekcije Češke i Španije čija utakmica upravo traje, a reprezentacija s Pirineja vodi sa 16:13 u 38. minuti utakmice.

Problemi za reprezentaciju BiH pred duel sa Švedskom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine oslabljena će ući u prvi meč Evropskog prvenstva protiv Švedske.

Oglasi

Bh. tim ostao je bez Dejana Malinovića zbog virusa, pozitivan je šef delegacije Srđan Jović, a bez nastupa ostaje i Mirko Herceg.

"Ionako desetkovani izostancima zbog povreda, zaraze koronavirusom Covid-19 danas smo dobili još loših vijesti".

"Nakon što su u Sarajevu zbog pozitivnih nalaza na prisustvo koronavirusa Covid-19 ostali Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Dino Hamidović i Elmir Građan, u ekipi imamo nedovoljno oporavljenog Vladimira Vranješa (koji večeras neće biti u sastavu), sinoć je neugodnu povredu na treningu zaradio i prvi golman Benjamin Burić (ipak će nastupiti večeras), a danas su pozitivne rezultate na prisustvo koronavirusa Covid-19 jedini desni bek (jedini ljevak) u ekipi Dejan Malinović i šef bh. delegacije Srđan Jović.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Malinović i Jović su već u karantinu i čekamo njihove rezultate PCR testiranja. Naš lijevi bek Mirko Herceg već treći dan ima temperaturu (negativan je na Covid-19) i on također neće igrati večeras.

"Vjerujemo da će naši momci, koji večeras izađu na teren dati sve od sebe, a naše je da ih podržimo i budemo uz njih od prve do posljednje minute", saopšteno je iz reprezentacije BiH.

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Arena Sport 1
4 0
Malmi_Suomi
Dobro je imat ćemo od 7 do 12 navijača . Bravoooooooo Yebem ti sudija majku.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi