Neću, neću demantije: Lejla Hairlahović promptno odgovorila na kritike iz RSBiH
Optužuju jedni druge bjesomučno i neprestano, a nIšta živo se ne može bez ID broja, to je suština svih nesporazuma

Bivša generalna sekretarica reagirala na prozivke

Neću, neću demantije: Lejla Hairlahović promptno odgovorila na kritike iz RSBiH

Nakon što je jutros iz kancelarije Rukometnog saveza stiglo saopćenje u kojem je izneseno niz primjedbi na rad prethodne garniture i obznanjeno kako je novi Upravni odbor naišao na haotično stanje, a sve nakon što su se pojavile pojedine neistinite informacije vezane za organizaciju prethodne dvije kvalifikacione utakmice reprezentacije, jedna od spomenutih, bivša generalna sekretarica Lejla Hairlahović promptno je medijima poslala demantij gdje negira određene optužbe. 

Demantij na saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Poštovani,

kao posljednji generalni sekretar Rukometnog saveza BiH upućujem demant na saopćenje koje je RSBiH dostavio medijima. Demant objavljujem pod punom moralnom, krivičnom i materijalnom odgovornošću, a s ciljem pobijanja netačnih informacija.

Ne ulazeći u činjenično stanje da sadašnji Upravni odbor, odnosno, predsjednici i potpredsjednici, nisu još priznati od strane Ministarstva pravde BiH, želim istaći sljedeće:

Utakmica sa Republikom Češkom je prijavljena u mjesecu julu jer je rok bio 23. juli, odnosno, tri mjeseca prije početka takmičenja. Svaka nacionalna federacija prijavljuje svoje termine i RSBiH nije imao nikakav uticaj na kolege iz Bjelorusije. Postupak mijenjanja termina je propisan od strane EHF.

Gerflor podloga za koju sam lično potpisala sporazum trebala je biti uvezena nakon Europskog prvenstva u Varaždinu. Do posljednjeg trenutka smo bili u kontaktu, a ista nije uvezena jer potpisnik ugovora, Rukometni savez BiH, u tom trenutku nije imao (a ni sada nema!) ID broj. Za sve one koji poznaju procedure oko uvoza robe znaju da se ista ne može uvesti ako pravni subjekt nema ID broj, a ni račun sa kojeg će platiti troškove uvoza i carine. U tom trenutku Savez je bio i deložiran. EHF je odlučio da podlogu donira narednoj državi sa liste čekanja.

Detaljan izvještaj o svim aktivnostima koje su provedene, te onima koje su započete, ali ne i završene, predane su u protokol Saveza.
Lično, moj izvještaj je imao oko 20 stranica, a tamo je podrobno opisan problem sa sponzorima i sa opremom. Naglašeno je da je ugovor sa dobavljačem u kojima je igrala reprezentacija raskinut, a započeti su pregovori sa BH kompanijom.

Kada su u pitanju ugovori sa sponzorima, isti nisu mogli biti potpisani sa RSBiH jer RSBiH nema ID broj. Lično sam odradila dolazne i odlazne certifikate i na računu u EHF je prikupljeno oko 15.000€ do septembra 2018. godine.

Na raspolaganju sam bila gđi Almi Čengić (tehničko lice u Savezu) i nakon moje ostavke, odnosno, odlaska u augustu 2018. godine, a vezano za sve upite koje je imala prema meni.
Na raspolaganju sam bila svima iz RSBiH koji su imali upite prema meni. Na kraju, ljude koji sada vode Savez pozivam da se bolje informišu prije nego u javnost izađu sa svojim stavovima.

Želim im da što prije završe proces registracije, kako pravne, tako i porezne, te da povedu RSBiH na put kojim treba da ide. Kako nisam uključena u rukometni sport u BiH niti na bilo koji način, iskreno se nadam da je ovo posljednje obraćanje i posljednji demant u vezi sa stanjem u RSBiH. Kada bude vrijeme za to, mnoge stvari i uloge će biti otkrivene", stoji u demantiju.

U prevodu Lejla hoće da kaže da ona ništa nije mogla učiniti, odnosno da je sve što je radila bilo džaba, jer Savez nema ID broj. Iako je kada je dolazila ona to valjda dobro znala kao i ptičice na grani.

Promo

Top Komentari

ibrahim51
Ko god u ovom drustvu obnasa bilo kakvu funkciju a u tom kolektivu ne ide kako treba svi su odgovorni.Ako znam da neko ne radi kako treba, a sutim i ja sam isti kao i onaj koji rusi.Dzaba se sada bilo kome pravdati, a kada je trebalo ukazivati, pisati na necije lopovluke sutilo se.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi