Jučer je viđena možda i najveća nepravda u historiji rukometa

Čovjek je činio čuda

Jučer je viđena možda i najveća nepravda u historiji rukometa

A. Čaušević

Danska je postala tek druga reprezentacija u historiji koja je uspjela odbraniti titulu prvak svijeta u rukometu nakon što je pobijedila Švedsku 26:24. 

Nakon finalnog meča viđena je možda i najveća nepravda ikada kada je u pitanju rukometna igra, a žrtva je sjajni Niklas Landin.

Odlični golman je briljirao i u finalu, činio je čuda na golu. Meč je završio sa 15 odbrana, ali to mu nije bilo dovoljno da se nađe u idealnoj postavi turnira.

S nizom fantastičnih odbrana od kojih su neke došle poslije potpuno otvorenih šuteva dovodio je Šveđane do očaja.

Iako je nagrada za najboljeg pripala Mikkelu Hansenu mnogi koji su pratili SP su složni da je Landinu nanesena velika nepravda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, za najboljeg golmana turnira izabran je Andrea Palicka koji je finalni meč završio sa šest odbrana, devet manje od Landina što je na kraju bilo možda i presudno za pobjedu Danske. 

Top Komentari

BBB25
Landin je bio ubjedljivo najbolji igrač finala. To mu je ujedno bila i najbolja utakmica SP-a. Dok je Palicka cijelo svijetsko branio na vrhunskom nivou. Po meni zasluženo! A uz to još je branio ozljeđen 2.pol protiv Francuske i finale
3 0
Mackintosh
Landin je najbolji golman svih vremena. Gledao sam i Forta, Lavrova, Sterbika, Hvita i Omejera, ovaj je bolji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi