Hrvati danas moraju ostati u životu ako žele nešto više, ali igraju i protiv užasne tradicije
FOTO: EPA

Očekuje nas evropski klasik

Hrvati danas moraju ostati u životu ako žele nešto više, ali igraju i protiv užasne tradicije

Haris Zilić

Evropsko prvenstvo u rukometu nastavlja se danas sa tri susret prvog kola u grupi 1, gdje bi moglo biti dosta uzbuđenja, a jedan meč privlači veliku pažnju.

Od 18 sati susret će odigrati Francuska i Hrvatska i to će biti još jedan klasik evropskog rukometa, a tradicija baš ne odgovara Hrvatima.

Ne samo da će igrati protiv neugodne tradicije nego bi Hrvati u slučaju poraza danas, tri kola prije kraja imali četiri boda manje od Francuske.

Sve u svemu, Hrvatska ako želi polufinale, večeras ne smije izgubiti meč, prenijeli su jedan bod, Francuzi su prenijeli dva boda, a u grupi su još Njemačka, Austrija, Mađarska, Island, tako da Hrvatska nema kalkulacija danas.

Svjesni su u taboru Hrvatske da će biti teško, a problem i teret na leđima svakako će biti pomenuta neugodna tradicija.

Oglasi

Francuska i Hrvatska su na prvenstvima Evrope u rukometu odigrali ukupno 11 mečeva. Francuzi su slavili u čak osam, jedan je završenr emije, a Hrvatska je slavila samo dva puta.

Igrale su ove dvije selekcije mnog anatologisjke mečeve, kako u gurpnoj fazi, tako i u borbi za medalje i plasman.

Nema sumnje da će i večeras biti sjajna utakmica, a ako bi Hrvatska slavila ova grupa bi se totalno zakuhala tri kola prije kraja. Ovo sve obećava još jednu odličnu rukometnu predstavu i borbu, a tako smo i navikli kada sigraju Francuska i Hrvatska.

U preostala dva duela današnjeg programa u grupi 1 sastaju se Mađarska - Austrija i Njemačka - Island.

Raspored grupe 1, utakmice prvog kola:

15:30 Mađarska - Austrija

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

18:00 Francuska - Hrvatska

20:30 Njemačka - Island

Top Komentari

pero98
Sretno dečki, idemo po pobjedu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi