Karabatić: Navikli smo se na postolje

Francuzi razočarali

Karabatić: Navikli smo se na postolje

E. Škorić

Šokantno su Francuzi ispali sa Evropskog prvenstva već nakon druge utakmice.

Poraz od Portugala doveo je Francuze u tešku situaciju, a jučerašnji od Norveške značio je i kraj njihovih nadanja. Protiv BiH će u utorak igrati tek za čast.

''Kada smo osvojili brončanu medalju, rekli smo da je to polovičan rezultat. Da, možemo reći da je ovo kriza. Nakon toga nije važno kako se zove, važno je što radite s time'', rekao je nakon utakmice Nikola Karabatić.

''Vrlo je razočaravajuće ovako ispasti. Protiv Norveške smo se borili, neko vrijeme smo vjerovali, znali smo da ne smijemo gubiti samopouzdanje u vrlo napetoj utakmici s obje strane. Na kraju, kao i protiv Portugala, neka sitna prilagođavanja, kolektivni nesporazumi i individualne pogreške koji se ne opraštaju protiv viceprvaka svijeta'', izjavio je Karabatić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

''To nije rezultat koji biste trebali imati kada nosite ovaj dres. Navikli smo se na postolje, čak i kad smo završili na trećem mjestu razgovarali smo o konkurenciji koja nije nužno uspješna. Ovo je crna rupa, ali već smo je imali prije Olimpijskih igara 2012. i 2016.'', kazao je legendarni rukometaš.

Francuska je šest puta bila prvak svijeta i tri puta je osvajala Evropsko prvenstvo, pa je s pravom ovo okarakterisan kao ogroman neuspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi