NK Iskra "istjerao" RK Iskra sa Jaklića

"Stvara se dodatni jaz"

NK Iskra "istjerao" RK Iskra sa Jaklića

Rukometaši Iskre iz Bugojna prije nešto više od sedmicu dana startali su s pripremama za drugi dio sezone.

Bugojanci naporno rade kako bi na proljeće zaigrali znatno bolje i spasili se od ispadanja iz Premijer lige BiH, a dio priprema posljednjih dana odrađivali su na stadionu Jaklić.

Ipak, ubuduće će morati tražiti drugo mjesto za treniranje s obzirom da im iz istoimenog fudbalskog kluba zabranili korištenje stadiona u svrhu treniranja, a povodom cijele priče na svojoj stranici su se službeno očitovali i poslali poruku Davoru Ivošu. 

"Danas je predsjednik NK Iskra Bugojno, Davor Ivoš, poručio po Nusretu Peci da je našim momcima zabranjeno koristiti stadion. Ovim putem ispred Uprave našeg kluba osuđujemo ovakav postupak Davora Ivoša, koji umjesto da opravda ulogu sportskog radnika za kojeg se predstavlja, stvara dodatni jaz između kolektiva MRK i NK Iskre", poručili su iz kluba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iz RK Iskra također su naveli da je ovo samo jedan od pokušaja sabotiranja njihovog kolektiva koji je, kako navode, i pored svega najuspješniji u Bugojnu.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Šta drugo očekivati od osobe koja je javno preko portala Bugojno danas sve one koji nešto komentiraju o NK Iskri nazvao pogrdnim riječima "pašćad".
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi