Norveški rukometaš je pravi maler po pitanju velikih takmičenja

Propušta EP

Norveški rukometaš je pravi maler po pitanju velikih takmičenja

A. Čaušević

Rukometna reprezentacija Norveške kao jedan od domaćina Evropskog prvenstva igrati u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Francuskom i Portugalom. 

Već sada je jasno da Norvežani neće nastupiti u najjačem sastavu jer je zbog povrede otpao 37-godišnji Bjarte Myrhol, dok je pod nakom pitanja nastup i Magnusa Roda.

Prije njih dvojice otpao je i Kent Robin Tonnesen. Desni bek Veszprema koji je morao operisati ahilovu tetivu te je za njega ova takmičarska godina završena.

Tonnesen je zaista pravi maler kada su u pitanju nastupi na velikim takmičenjima jer je i Svjetsko prvenstvo održano početkom ove godine u Danskoj i Njemačkoj propustio također zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Inače, Evropsko prvenstvo počinje 10. januara, a u prvom kolu Norveška će igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

bahlje
Ako njima navedeni fale onda nema šta mi ih ladno 10 razlike dobijamo ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi