Nova pobjeda Gruda, Bihać u Mostaru bolji od Zrinjskog

Premijer liga za rukometašice, 4. kolo

Nova pobjeda Gruda, Bihać u Mostaru bolji od Zrinjskog

A. Beganović

U okviru 4. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je pet utakmica, a do nove ubjedljive pobjede stigle su aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda.

U 4. kolu Premijer lige izabranice Zlate Zubac su u Mostaru nadigrale domaću Lokomotivu (36:23). Ana Vrančić sa devet, te Marija Gudelj i Nikolina Čutura sa po sedam pogodaka bile su najefikasnije kod Gruda, dok su Edina Demić sa 11, te Adna Halebić sa sedam pogodaka bile najefikasnije kod Lokomotive.

U Goraždu je istoimena domaća ekipa nadigrala Krivaju (31:27). Ena Kostić sa 11, te Emina Mujagić sa 10 pogodaka su predvodile Goražde, dok su Branka Radovanović sa pet, Sara Čahtarević, te Jasna  i Dina Saletović sa po četiri pogotka bile najefikasnije kod ekipe iz Zavidovića.

U Mostaru su rukometašice Bihaća bile bolje od domaćeg Zrinjskog (25:24). Azra Bašanović sa 13 pogodaka je bila najeefikasnija kod Bihaća, dok je Ivana Rozić sa 11 pogodaka bila najučinkovitija kod mostarskih Plemkinja.

Do treće pobjede stigle su rukometašice Jedinstva koje su u Tuzli savladale Katarinu (40:27). Marijana Sorak sa 15, te Admira Zvekić sa 12 pogodaka su bile najefikasnije kod Jedinstva, dok je Klaudija Knezović sa 11 pogodaka bila najefikasnija kod gošći iz Mostara.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U Prijedoru je Mira bez većih problema nadigrala Rogaticu (32:19), a susret Ilidže i Izviđača nije odigran pošto su Ilidžanke nastupale u EHF kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije