Nove pobjede Ilidže i Gruda, remi Goražda i Izviđača

Premijer liga za rukometašice

Nove pobjede Ilidže i Gruda, remi Goražda i Izviđača

A. Beganović

Kompletirano je 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najvveći  favoriti za osvanje naslova, Grude i Ilidža, upisali su nove pobjede.

Rukometašice Gruda, aktuelne bh. prvakinje, u hercegovačkom derbiju su u Mostaru nadigrlale Zrinjski (41:23). Izabranice Zlate Zubac u duelu sa Plemkinjama su pokazale snagu i na kraju su zasluženo slavile ubjedljivu pobjedu.

Josipa Bračić sa devet, Amanda Marić sa osam, te Ana Vrančić sa sedam pogodaka bile su najefikasnije kod Gruda, dok su Ivona Knezović sa sedam, te Ivana Rozić sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Zrinjskog.

Nakon pobjede nad Mirom na otvaranju sezone, rukometašice Ilidže su u 2. kolu savladale Jedinstvo (29:26). Škaljić sa devet, te Dejanović i Hadžiselimović sa po šest pogodaka su bile najefikasniji kod Ilidže, dok su Zupčević sa šest, te Sorak sa četiri pogotka bile najefikasnije kod Jedinstva.

Zanimljiv susret u Goraždu su odigrali istoimena domaća ekipa i Izviđač iz Ljubuškog, a na kraju nije bilo pobjednika (24:24). Mujagić sa 13, te Marić sa pet pogodaka predvodile su domaću ekipu, dok su Boras sa 11, te Vuković sa pet pogodaka bile najefikasnije kod gošći iz Ljubuškog.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U mostarskom gradskom derbiju Lokomotiva je savladala Katarinu (32:31), Mira je u Prijedoru bila bolja od Bihaća (26:22), dok je Krivaja na gostovanju savladala Rogaticu (32:20).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.