Delegat priznao grešku, izvinjavao se našem Savezu

Nakon zajedničke večere

Delegat priznao grešku, izvinjavao se našem Savezu · Ekskluzivno

Da smo na sonu imali 29 igrača koliko je ranije pozivao selektor Bilal Šuman pa da je imao na raspolaganju pored njih nekoliko standardnih još stotinjak-dvjesto, pa i nekako. Nego nije.

Uz povrede Senjamina Burića, Nikole Prce i Ive Karačića Šumanu je bilo preostalo da u zapisnik uvrsti tri gomana. Od toga dva nisu primirisala parketu.

I šta bude? Nuić kao nije na spisku. Neko lud. Uzeo da prijavi tri golmana a da zaboravi igrača...

"Bili smo s delegatom na večeri. Priznao je da mu se omaklo, ne zna ni on kako. Meni je žao što će on možda snositi posljedice, ali ljudi smo, griješimo svi. On se zaista izvinjavao, priznavši grešku. Nema nikakvog razloga da ne prijavimo Nuića ako je bio u zapisniku za prvu utakmicu. Mi smo svakako desetkovani povredama da bi izostavljali jedine preostale igrače. Nije nam bilo jasno zašto je dobio crveni karton uopće..." kazao je predsjednik RSBiH Amir Zahirović.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prema njegovim riječima bio bi skandal kada bi bila uvažena žalba Švicaraca, jer je naš Savez uradio sve na najbolji mogući način. Prijavio sve igrače koji su uopće mogli igrati.

"Da nismo bilo bi nas 15 što opet nije naša greška", kazao je Zahirović.

Top Komentari

Benjamingst
Svicarci pokusavaju da odu u baraz, pa makar i greskom delegata... ako se to desi onda je jasno kako je koruptran rukomet.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti