Očajan početak sezone za šampiona Evrope
(Foto: EPA)

Montpellier bez pobjede

Očajan početak sezone za šampiona Evrope

M. Šljivak

Rukometaši Montpelliera poraženi su večeras na svom terenu od Vive Kielcea 26:29 i aktuelni šampion Evrope nakon tri kola u Ligi prvaka ne zna za pobjedu.

Nakon poraza od Vardara i Brest Meshkova večeras je pred Montpellierom bila ekipa Vive Kielcea, a na kraju je poljski šampion upisao novu pobjedu, te je prvaka Evrope uz ekipu Kristianstada ostavio bez trijumfa.

Poljski velikan je u ovom duelu vodio od prve do posljednje minute. Na poluvremenu su imali plus dva (14:16), ali u nastavku Montpellieru nisu previše dopustili.

Na kraju su stigli do pobjede, druge u sezoni, dok će Montpellier naredne sedmice na novi težak izazov jer gostuju Barceloni.

Alex Dujshebaev je bio nezaustavljiv u ovom meču i predvodio je Kielce sa 10 golova, a odličan je bio i srpski golman Vladimir Cupara sa 14 odbrana.

Kod Montpelliera najefikasniji je bio Melvyn Richardson sa šest postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi