Odbrana koja je rastužila Makedoniju i rasplakala ekipu Vardara

Eva Kiss donijela Gyoru titulu

Odbrana koja je rastužila Makedoniju i rasplakala ekipu Vardara

M. Šljivak

Još jedno čudesno finale odigrale su rukometašice Gyora i Vardara, a mađarski tim je na kraju posle produžetaka slavio rezultatom 27:26.

Gotovo precrtano finale iz prošle sezone viđeno je u Budimpešti, a pobjednik je na kraju isti, ekipa Gyora.

Vardar je u ovom meču imao pobjedu u svojim rukama. Primile su gol 10 sekundi prije kraja, a zatim su napravile grešku u napadu i ostale su bez šuta za pobjedu.

Uspjele su rukometašice makedonskog tima da se na nevjerovatan način vrate u produžetku. Iako su imale minus tri na dvije minute do kraja, dobile su šansu uz igračicu više da dođu do gola koji će im donijeti izjednačenje i priliku da nastave bitku za titulu.

Igrale su se posljednje sekunde, loptu je dobila reprezentativka Hrvatske Andrea Čanađija koja je bila oči u oči sa golmanicom Gyora Evom Kiss. Međutim, čudesnom odbranom Kiss je donijela titulu Gyoru, koji je postao prvi tim koji je odbranio naslov otkako se igra Final Four sistem.

Čanađija je ostala u suzama, kao i ostale rukometašice Vardara, koje dvije godine zaredom za jedan gol ostaju bez trofeja najboljeg tima u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti