Odigrani prvi mečevi play-offa Premijer lige za rukometaše

Jedan meč završen remijem

Odigrani prvi mečevi play-offa Premijer lige za rukometaše

A. Čaušević

Prvi susreti play-offa rukometne Premijer lige odigrani su jučer. Jedan meč je okončan remijem. 

Najviše neizvjesnosti viđeno je u Živinicama gdje je Konjuh dočekao Borac. Konačan rezultat bio je 24:24. Domaći su nakon prvog poluvremena imali prednost od tri gola (15:12), ali su gosti iz Banja Luke zahvaljujući golmanu Bojanu Ljubišiću (17 odbrana), uspjeli izboriti pozitivan rezultat pred revanš.

Sloga iz Doboja je na domaće parketu poslije preokreta pobijedila bosnu 31:28. Gosti iz Visokog su poslije prvih 30 minuta igre imali prednost 13:15, međutim domaći su u nastavku uspjeli preokrenti te steći solidnu zalihu uočei revanša.

Iviđač je pobjedom u Vogošći praktično trasirao put kao polufinalu. U dvorni Amel Bečković pred oko 300 ljubitelja rukometa Skauti su slavili 27:31. Kod domaćih sa sedam golova najefikasniji je bio Ivan Stojanović, dok je goste do pobjede sa osam golova vodio Vedran Delić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vrijedan trijumf uoči revanša ostvario je i Leotar koji je u Trebinju pobijedio Gračanicu 27:24. Trebinjci bili u prednosti praktično cijeli meč te su na kraju zasluženo slavili. Hamidović iz gostujuće ekipe sa 11 golova je bio najefikasniji igrač utakmice.

Revanš susreti su na programu u srijedu, 22. maja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi