Oglasili se i iz RK Maglaj nakon ružnih scena u Doboju: Tužni smo...

Sporno navijanje?

Oglasili se i iz RK Maglaj nakon ružnih scena u Doboju: Tužni smo...

E. Oštraković

U subotu je u okviru 12. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloga u Doboju ugostila ekipu Maglaja.

Pobjedu su ostvarili domaćini, ali sve je palo u drugo plan zbog, kako navode iz RK Maglaj, jako ružnog ponašanja domaćih navijača na tribinama.

Oni su odlučili da se oglase na zavničnoj Facebook stranici kluba, a njihov tekst prenosimo u cjelosti.

"Nakon poraza u Doboju, imamo potrebu da podijelimo, ne razočarenje, nego tugu. Da, tužni smo, jer se na jednom sportskom događaju dešavaju stvari kojima nije mjesto u dvoranama, u suštini nigdje. Neke stvari trebaju ostati tamo gdje im je mjesto, u prošlosti, tamo gdje je ostalo sve ono ružno.

U Doboju su se od strane navijača Sloge mogli čuti povici kakve nigdje nećete čuti u BiH. Spominjanje crtanja granica, da neko manje vrijedi jer je drugačiji i na kraju krajeva vrijeđati ljude koji sjede samo metar od vas je sve samo sportsko i fer navijanje nije. Gostujući u mnogim gradovima u BiH moramo reći da su Banja Luka, Trebinje, Ljubuški i mnogi drugi gradovi bili domaćini gdje nikada nismo čuli jednu ružnu riječ ili nedolično ponašanje pojedinca ili grupe navijača.

Tužni smo jer ti isti navijači ne pokazuju samo nepoštovanje prema svojim sportskim gostima, nego i svojim igračima koji nose drugačije ime i porijeklo. Tužni smo da još nismo naučili da nas različitosti spajaju, da su poštovanje, razumijevanje, tolerancija, prijateljstvo i ljubav stvari koje ispravljaju svu negativnost našeg društva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Maglaj je klub koji njeguje takve vrijednosti i koji zajedno sa svojim navijačima svaki grad i klub dočeka prijateljski, poštujući svakoga.

Zato očekujemo da će se RK Sloga Doboj ograditi od navijanja i skandiranja koji nas nije uvrijedio, ali nas je kako smo rekli rastužio. I za kraj, kako klub i igrači, tako i navijači RK Sloga Doboj su dobro došli u Maglaj. Uvijek", stoji na zvaničnoj Facebook stranici RK Maglaj.

Top Komentari

dinas
Jednom su vas ubijali pa ste im pite nosili da ne crknu od gladi kad su bile poplave pa vas sad opet vrijedjaju.
5 0
balunv
Šta očekivati od seljaka koji su sišli s Ozrena i okupirali grad
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi