Vogošća pobjedom krenula ka sredini tabele

10. kolo Premijer lige

Vogošća pobjedom krenula ka sredini tabele

Deseto kolo rukometne Premijer lige BiH otvorili su Vogošća i Maglaj.

Meč odigran u dvorani "Amel Bečković" u Vogošći donio je zanimljivu rukometnu predstavu u kojoj su na kraju kao pobjednici izašli domaćini slavivši sa 29:25.

Izabranici Edhema Sirće kontrolisali su igru i rezultat od samog starta i na odmor otišli pri rezultatu od 12:9, a stečenu prednost u nastavku su održavali i na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede za 'bijeg' u sredinu tabele.

Strahinja Travar i Mladen Bošković sa po osam, odnosno šest, postignutih golova predvodili su Vogošću do trijumfa, a velike zasluge za trijumf pripadaju i golmanu Damiru Efendiću koji je kraj meča dočekao sa skorom od 15 uspješnih odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U timu Maglaja je, s druge strane, najprecizniji bio Čičkušić sa devet.

Pred Vogošćanima je već sutra put u Atinu gdje ih očekuje dvomeč sa AEK-om u okviru EHF Challenge Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi