Oglasili se iz RK Lokomotiva Brčko: Ko će odgovarati ako se ispostavi da prvenstvo nije regularno?

Novo nezadovoljstvo klubova

Oglasili se iz RK Lokomotiva Brčko: Ko će odgovarati ako se ispostavi da prvenstvo nije regularno?

E. Oštraković

Kada je riječ o certificiranju igrača koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, iz saveza su kaznili nekoliko klubova.

Povodom svega odlučili su da se oglase iz RK Lokomotiva Brčko, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Po kojim pravilnicima ili po čijem nalogu radi registraciona komisija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. Je li u Bosni i Hercegovini na sceni velika ili mala žaba?

Zastarjelost pravilnika i nepoštivanje propisa dovodi do neregularnosti prvenstva Bosne i Hercegovine. Slučajevi Šahdanović, Primorac, Mehinagić i Inić prijete da prerastu u skandal najširih razmjera, a ko će odgovarati za prvenstvo ako se ispostavi da nije regularno? Zašto rukovodstvo saveza nastavlja da “kažnjava” klubove, do svoj nerad registraciona komisija krije iza UO saveza.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Lokomotiva će pokrenuti građansku parnice protiv našeg igrača Milorada Inića a protiv registracione komisije i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine pokrenut ćemo tužbu Evropskom sportskom Sudu.

Vrijeme je da odstupe ljudi koji 20 godina nisu promijenilo pravlinik te status igračima određuju prema svojim zaključcima sa kojima su samo oni upoznati!“, stoji u saopštenju RK Lokomotiva Brčko.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Pa shupak umicicevic-supcicevic je karcinom BH rukometa,otjerati ****o iz saveza
2 0
Tahir
Ja sam iz Brckog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi