Bosni derbi sa Izviđačem, Gračanica sigurna u Bugojnu

Premijer liga

Bosni derbi sa Izviđačem, Gračanica sigurna u Bugojnu

Danas su odigrani svi mečevi 10. kola Premijer lige BiH za rukometaše. Derbi je odigran u Visokom gdje su snage odmjerile ekipe iz vrha tabele, Bosna i Izviđač.

Domaća Bosna je bila bolja i slavila pobjedu rezultatom 26:24.

U Visokom je viđena izuzetno zanimljiva i neizvjesna utakmica. Prvo poluvrijeme su domaći riješili u svoju korist rezultatmom 12:11, da bi se i na otvaranju drugog dijela igralo gol za gol.

Ipak, Bosna se počinje "odvajati" i u 48. minuti stiže do 19:15. Pokazalo se da je tada ostvarena prednost dovoljna da domaći dođu do trijumfa. Inače, Bosna je u finiš utakmice ušla prednošću od 26:22, dok su gosti samo uspjeli ublažiti poraz.

U pobjedničkom timu se istakao Almir Osmanhodžić sa osam golova, dok je Omanović postiga dva gola manje. Kod Izviđača su najefikasniji bili Šoljić i Ivanović sa po pet golova.

RK Gračanica je odmjerio snage sa Iskrom, na gostujućem terenu u Bogujnu, i slavio pobjedu 24:30.

Iskra je solidno otvorila susret, pa je u 11. minuti imala i +2 (6:4). Ipak, Gračanica je zaigrala bolje u finišu prvog dijela i uspjela na odmor otići vodstvom od 13:14.

U drugom poluvremenu se mogla gledati dominacija gostiju koji su u par navrata imali i +8, pa su na kraju slavili zaslužen trijumf.

Zanimljiva utakmica je odigrana i u Živinicama gdje su domaći Konjuh i Sloga iz Doboja odigrali neriješeno 31:31.

RK Borac je u Boriku ugostio Drinu, opravdao ulogu favorita i upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 36:25.

Domaći su nametnuli svoj tempo od prvog minuta, a do prve dvocifrene prednosti su uspjeli doći i prije poluvremena (17:7), da bi se na odmor otišlo rezultatom 18:8.

Nastavili su su rukometaši Borca sa dobrom igrom i u nastavku, pa su upisali lagan trijumf.

Kod Borca se istakao Vladan Đurđević sa devet golova, dok je u ekipi Drine odličan bio Miljan Vukojčić koji je postigao 11 golova.

Treba dodati da je Leotar dobio Slogu Gornji Vakuf/Uskoplje sa 28:22, dok je Lokomotiva na svom parketu savladala Goražde rezultatom 39:34.

Nešto ranije je Sloboda savladala Slaviju, rezultatom 31:22.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rezultati 10. kola Premijer lige:

Sloboda - Slavija 31:22
Borac - Drina 36:25
Bosna V. - Izviđač 26:24
Lokomotiva - Goražde 39:34
Iskra - Gračanica 24:30
Konjuh - Slofa Doboj 31:31
Leotar - MRK Sloga 29:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti