Omraženi Švicarci se spasili katastrofe u Norveškoj, ali na SP ih vodi samo čudo
Sigurna pobjeda Norveške

Norvežani slavili sa šest golova prednosti

Omraženi Švicarci se spasili katastrofe u Norveškoj, ali na SP ih vodi samo čudo

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacije Norveške pobijedila je večeras Švicarsku rezultatom 32:26 i jednom nogom je već osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo.

Švicarci su baraž izborili nakon što su za zelenim stolom uspjeli izbaciti selekciju Bosne i Hercegovine, a večeras su, baš kao i u duelima protiv BiH, na parketu potpuno razbijeni.

Norveška je vodila od prve do zadnje minute u ovom meču. Prednost je rasla iz minute u minut, a nakon prvog poluvremena domaća selekcija je imala velikih osam golova prednosti, 19:11.

Rukometaši Norveške su početkom drugog poluvremena imali i plus 11 (23:12). Briljirao je sjajni Sander Sagosen koji je bio potpuno nezaustavljiv po Švicarce u ovom meču, ali i Norvežani su malo popustili u samom finišu.

Dopustili su Švicarskoj da u finišu meča koliko-toliko smanji prednost i Norvešku su napustili sa minus šest.

Sander Sagosen je sa 10 golova vodio Norvešku do pobjede, a na drugoj strani su Schmid i Gerbl postigli po šest.

Top Komentari

Harisss
Nek provjere zapisnik, mozda je i Norvezanima nesto promaklo.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti