Vogošća nastavila seriju pobjeda, Izviđač ubjedljiv

Rukometna Premijer liga

Vogošća nastavila seriju pobjeda, Izviđač ubjedljiv

Rukometaši Vogošće nastavili su sa odličnim partijama. Novu pobjedu izabranici Senada Skopljaka su zabilježili večeras protiv aktuelnog bh. šampiona Borca, a konačan rezultat je glasio 26:23.

Vogošća je na poluvremenu utakmice odigrane u dvorani "Amel Bećković" vodila 15:12, a prednost od tri gola razlike zadržala je do kraja i na kraju zasluženo upisala dvanaesti trijumf u sezoni.

U redovima pobjedničke ekipe najefikasniji je bio Čičkušić sa devet golova, dok se u redovima Borca najviše istaknuo Šešić sa pet.

I dok je Vogošća na vrhu tabele, Borac je ovim porazom svoje šanse da odbrani titulu sveo na minimum, budući da četa Bojana Unčanina sada za liderom zaostaje 15 bodova.

Izviđač je bez većih problema nadigrao sarajevsku Bosnu rezultatom 37:19, Slavija je upisala treću pobjedu u nizu savladavši Derventu sa 27:22, dok je preostali duel između Bosne i Sloge završen sa 30:22 u korist tima iz Visokog. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometna Premijer liga BiH:

Vogošća - Borac 26:23
Bosna Visoko - Sloga 30:22
Izviđač - Bosna 37:19
Slavija - Derventa 27:22
Zrinjski - Maglaj 29:24

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
haha Pašiću. Ispravio si komentar. Tako treba,idući put malo se bolje informisi prije nego nesto plasiras u javnost.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi