Rukometaši sarajevske Bosne na odmor bez poraza

Sjajna jesen za Studente

Rukometaši sarajevske Bosne na odmor bez poraza

H. Zilić

Završen je jesenji dio u Prvoj ligi Federacije BiH skupina jug za rukometaše, a dominirala je sarajevska Bosna koja je odigrala sjajnu jesen.

Tim iz Sarajeva je prvi dio sezone završio kao lider sa 18 bodova uz učinak od devet pobjeda i dva remija i bez poraza idu na odmor.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela tačnije u 11. kolu u Goraždu su savladali domaći Radnički 28:37 na krilima Benjamina Čičkušića koji je postigao 11 golova.

Bosna tako zimu dočekuju sa prve pozicije, ali na proljeće nas očekuje sigurno dosta borbe.

Drugoplasirana je Sloga Gornji Vakuf sa 17 bodova, Velež je trećepalsirani sa 16 bodova, a ne treba otpisivati ni visočku Bosnu koja je jesen završila na četvrtoj poziciji sa 14 bodova.

Tabela obećava svakako uzbudljivo proljeće na jugu, a samo će prvoplasirana ekipa na kraju izboriti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Proteklog vikenda odigrane su također utakmice posljednjeg, desetok kola Prve lige FBiH, grupa "Sjever" u rukometu.

Jesenji prvak je ekipa Čelik-Junior iz Zenice, koja je u 10 utakmica upisala isto toliko pobjeda i najozbiljniji je kandidat za promociju u društvo najboljih.

U drugom dijelu sezone Zeničanima će jedini konkurent za prvo mjesto biti Iskra iz Bugojna, koja je nakon prvog dijela sezone na omjeru od sedam pobjeda, jednim remijem i dva poraza, te će im biti izuzetno teško da dostignu pet bodova zaostatka za Čelik-Juniorima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi