RK Bosna Sarajevo želi povratak u elitu: Ekipu će sa klupe predvoditi Jasmin Slatina

Ambicije su jasne

RK Bosna Sarajevo želi povratak u elitu: Ekipu će sa klupe predvoditi Jasmin Slatina

H. Zilić

Za vikend kreće sezona u Prvoj ligi FBiH za rukometaše. Iako je u bh. rukometu totalni haos, prvoligaški karavan ipak počinje. Na Premijer ligu Bosne i Hercegovine čini se sačekat ćemo još neki period.

I ove sezone gledamo dvije grupe jug i sjever, a na jugu bi moglo biti dosta borbe za ulazak u društvo najboljih.

Borba za prvo mjesto će biti neizvjesna u to nema sumnje, nekoliko kandidata se ističe, a jedan od timova koji želi povratak u Premijer ligu je i RK Bosna Sarajevo.

Sarajevski tim od ove sezone sa klupe predvodi trener Jasmin Slatina koji ima jasan cilj, ali je i oprezan pred start sezone

"Cilj našeg kluba je plasman u Prmeijer ligu BiH i ne razmišljasmo drugačije. Svjesni smo da će ovo biti teška sezona, ima dosta dobrih ekipa, tako da moramo već od prve utakmice biti maksimalno ozbiljni i fokusirani", rekao je Slatina za SportSport.ba i dodao:

"Doveli smo nekoliko novih igrača, dosta je tu momaka sa iskustvom. Došli su Hrbat, Čičkušić, sigurno imamo dobru ekipu, ali ne smije biti opuštanja i od starta moramo biti ozbiljni ako želimo ostvariti cilj."

Oglasi

Slatina je bivši rukometaš, a Bosna će sigurno biti izazov za njega, prethdodno je vodio tim Briješća.

"Želim se zahvaliti Fuadu Malagiću i Zuhdiji Korkariću što su mi dali priliku da vodim ekipu Bosne. Ovo je velike čast, ali i svakako obaveza i potrudit ćemo se da na kraju sezone budemo svi sretni i zadovoljni po pitanju igara i rezultata."

U prvom kolu u nedjelju RK Bosna dočekuje RK Velež koji je vrlo nezgodna ekipa koja je nekoliko godina zajedno na okupu.

Pored sarajevske Bosne, kandidati za ulazak su Bosna Visoko, Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, a tu ima još nekoliko nezgodnih ekipa koje se neće tek tako predati.

Sigurno je da nas očekuje uzbudljiva sezona u prvoligaškom jugu.

Top Komentari

Rukomet1981
Čičkušić Benjamin je dosao igrat drugu ligu? Znaci ako je istina dobre su mu pare obecali koje naravno u Sarajevu nikad neće dobiti, nažalost, al je tako.... Sporstki pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije