Bez pobjednika u Vogošći i Ljubuškom, Krivaja bolja od Sloge, Iskra zaustavljena u Visokom

Premijer liga BiH za rukometaše - 9. kolo

Bez pobjednika u Vogošći i Ljubuškom, Krivaja bolja od Sloge, Iskra zaustavljena u Visokom

H. Zilić

Odigrano je šest mečeva vandrednog devetog kola Premijer lige BiH za rukometaše.

U našem ranijem izvještaju vidjeli ste trijumf Slobode protiv Gradačca rezultatom 31:23, a domaći trijum upisala je i visočka Bosna koja je u sjajnoj atmosferi savladala Iskru iz Bugojna sa 31:27.

Sloga Doboj je odnijela bodove iz Živinica i savladala Konjuh sa 20:22.

U derbiju kola Vogošća i Borac su remizirali 27:27, a iznenađenje je priredio ove godine odlični Leotar koji je kao gost remizirao sa Izviđačem, konačan rezultat je glasio 32:32.

U vrlo uzbudljivoj utakmici Krivaja je kao gost bila bolja od Sloge Gornji Vakuf Uskoplje rezultatom 28:29.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Duel Maglaja i sarajevske Bosne igra se 17. novembra, dok je u ovom kolu slobodna bila ekipa Gračanice.

Lider na tabeli je Borac 15 bodova, Leotar je drugopalsirani sa 13 bodova, a po 11 su skupili izvišač i Vogošća. Na začelju tabele na 13. mjestu je Maglaj sa četiri boda, koliko ima i sarajevska Bosna na 14. poziciji, dok fenjer pripada ekipi Sloge iz Gornjeg Vakufa koja je osvojila dva boda u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi