Trijumfi Ilidže i Borca
FOTO: Ženski rukometni klub Borac/facebook

Premijer liga BiH za rukometašice

Trijumfi Ilidže i Borca

H. Zilić

Kompletirano je sedmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice utakmicama u Mostaru i Banja Luci. I ovo kolo ponudilo je dosta zanimljivih utakmica.

Ilidža je kao gost savladala Zrinjski i tako se učvrstila na sredini tabele.

Ilidžanke su slavile sa 26:30, a već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da su gošće veoma raspoložene na Neretvi jer na odmor odlaze sa 7:17.

U nastavku ipak bolja igra Zrinjskog, ali nije bila dovoljna za preokret.

Kod Ilidže Ismihana Perla je postigla sedam golova, Džana Adilagić je dodala šest. U redovima Zrinjskog Ivana Rozić je bila najefikansija sa deset postignutih golova.

Borac je u Boriku opravdao ulogu favorita i savladao Slogu Gornji Vakuf Uskoplje rezultatom 38:26.

Oglasi

Najbolji strijelci kod Osica bile su Andrić Slađana sa sedam, Railić Milana sa šest golova, a kod gošći Osmanović Jasmina sa sedam postignutih golova.

U jučerašnjim duelima, Krivaja je savladala Hadžiće sa 33:35, to je za Hadžiće bio prvi poraz u sezoni. Izviđač je na svom terenu bio bolji od Knežopoljke sa 35:32.

U petak su svoj meč odigrali Jedinstvo iz Brčkog i Mira iz Prijedora, a Brčanke su slavile ubjedljiv trijumf rezultatom 36:28.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Gruda.

U narednom kolu očekuje nas derbi između Gruda i Hadžića koji imaju po 12 bodova, ali Gruđanke i meč manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi