Protest klubova unio nemir u reprezentaciju Norveške pred duel sa BiH
Lund (lijevo istovremenom radi u stručnom štabu Norveške i trenira Elverum; FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix

Zmajevi EP otvaraju protiv domaćina

Protest klubova unio nemir u reprezentaciju Norveške pred duel sa BiH

A. Čaušević

Na svom premijernom nastupu na Evropskom prvenstvu Bosna i Hercegovina će igrati protiv jednog od tri domaćina, selekcijom Norveške.

Rukometni klubovi u Norveškoj su prethodnih dana unijeli nemir u selekciju te zemlje, a razlog je nepoštivanje određenih principa.

Naime, norveškim klubovima smeta što će trener Elveruma Borge Lund i dalje nastaviti da radi u tandemu sa Chrstianom Bergeom na klupi reprezentacije Norveške.

Protiv toga je 11 od 12 klubova iz rukometnog prvenstva Norveške i kako kažu žele stati u kraj toj praksi.

"Nije u pitanju Borge Lund ili Elverum, već je to stvar principa", rekao je Jorn-Magne Johannessen, predsjednik Udruženja rukometnih klubova u Norveškoj.

"Pričali smo sa 11 od 12 klubova. Svi nas podržavaju. Nije bilo prirodno razgovarati sa Elverumom", dodao je on.

Oglasio se i Lund koji je kazao kako će se o svemu razgovarati tek nakon što se okonča Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"To je stvar rukometnog saveza Norveške. Nećemo se na to fokurisati sve dok se ne završi Evropsko prvenstvo."

Veza između Lunda, Elveruma i reprezentacije Norveške izazvala je bojazan kod ostalih klubova jer bi igrači mogli birati upravo Elverum kako bi lakše stigli do reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi