Ponos Gradačca: Ibrahim Haseljić produžio sa Gorenjem

Potpisao na tri godine

Ponos Gradačca: Ibrahim Haseljić produžio sa Gorenjem

Slovenačko Gorenje iz Velenja pravi mladu ekipu za budućnost uglavnom iz svoje škole sa po kojim dodatkom bisera sa prostora bivše Jugoslavije, piše balkan-handball.

Jedan od njih, naš Bosanac i Hercegovac, će i naredne tri godine nositi dres „osa“ iz „Rdeče dvorane“, a šira publika je imala već prilike da ga upozna.

Reč je o mladom bosanskohercegovačkom reprezentativcu Ibrahimu Haseljiću (20) koji igra na poziciji desnog krila.

Haseljić je u 14 mečeva SEHA Gazprom lige postigao 15 golova ove sezone, a bio je i na spisku selektora A reprezentacije Bilala Šumana za utakmice sa Švicarskom u januaru.

Rok Bizjak, dirtektor Gorenja Velenja je izjavio:

"Vrlo smo zadovoljni što smo uspjeli dogovoriti produženje ugovora s Haseljićem. Ove sezone on je jedan od glavnih stubova našeg mladog pogona, ali je i u seniorskoj konkurenciji dokazao da je igrač koji ima vrlo veliki potencijal. Njegova radna etika i osobnost pokazati da je na pravom putu. S ovim potpisivanjem nastavljamo put prema dugoročnom cilju, da klub postane centar za razvoj mladih, talentiranih igrača koji će se moći natjecati na najvišoj razini."

I Haseljiću je bilo drago nastaviti saradnju sa slovenskim klubom.

„Kad sam bio prije godinu i po dana došao u Velenje, bio je to za mene cijeli novi svijet, ali mi je osoblje kluba, od trenera, suigrača i drugih ljudi u klubu pomoglo. U Velenju se osjećam super, pa nisam puno oklijevao kada mi je ponuđeno produženje suradnje. U sljedećoj sezoni naš tim čeka podmlađivanje, ali se ne plašim izazova. Nastavit ću pružati maksimum i opravdati povjerenje kluba i naših navijača", riječi su mladog rukometaša.

Haseljić je ponos Gradačca pred kojim je sigurno lijepa karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti