Poraz RK Gračanica u Pragu

Bh. tim poražen od Dukle

Poraz RK Gračanica u Pragu

M. Šljivak

Rukometaši Gračanice poraženi su u 3. kolu EHF Challenge kupa na gostovanju kod Dukle u Pragu rezultatom 26:21.

Domaći tim je u ovom meču bio bolji tim i na kraju su to na terenu i pokazali i pred revanš su stekli finu zalihu.

Dukla je vodila od prve do posljednje minuta. Uglavnom je tokom prvog poluvremena razlika bila dva razlike, a golom Mehmedovića u 22. minuti Gračanica dolazi do 7:7.

Ipak, do kraja prvog poluvremena bh. tim ne postiže nijedan gol, to češki tim koristii na odmor odlazi sa plus četiri, 11:7.

U nastavku meča domaći tim lagano održava prednost. Nisu dopustili rukometašima Gračanice da ih ozbiljnije ugroze i na kraju su stekli pet golova prednosti pred revanš koji je na rasporedu za sedam dana.

Matej Klima je predvodio domaći tim do pobjede sa osam golova, dok je sa druge strane Dušan Živanov postigao šest, a Vladimir Tomić pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije