Portugal deklasirao Mađarsku i poslao Sloveniju u polufinale Evropskog prvenstva

Sjajan meč

Portugal deklasirao Mađarsku i poslao Sloveniju u polufinale Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Rukometaši Portugala večeras su pobijedili Mađarsku sa 34:26 i tako su osigurali Sloveniji plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Posljednje kolo drugog kruga Evropskog prvenstva nam je već donijelo velika uzbuđenja, a Mađari su i definitivno ostali bez plasmana u polufinale.

Portugal je večeras odigrao fantastičan meč i savladao selekciju Mađarske. Portugalci su tako odlučili prolaznike u polufinale iz ove grupe, a to su Norveška i Slovenija koji će se večeras u direktnom duelu boriti za prvo mjesto.

Već od prve minute Portugal je imao prednost na svojoj strani i Mađari nikako nisu uspjeli da uspostave ritam na ovom meču. Na poluvremenu Portugalci su vodili sa 16:14, ali su onda u nastavku meča napravili sjajnu seriju i sve riješili.

Na kraju je bilo samo pitanje kojom razlikom će Portugal slaviti. Konačan rezultat ovog meča bio je 34:26.

Belone Moreira bodio je Portugal do pobjede sa sedam golova, dok je su u ekipi Mađarske najefikasniji bili Balogh i Banhidi sa po pet golova.

Evropsko prvenstvo, 5. kolo:

Portugal - Mađarska 34:26 (16:14)

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Portugal: Quintana, Gomes, Portela, Ferraz, Martins 2, Moreira 7, Silva, Salina 5, Borges 5, Branquinho 4, Cavalcanti 2, Areia 5, Gomes 1, Antunes, Frade 1, Magalhaes 2.

Mađarska: Szekely, Mikler, Sipos, Balogh 5, Ligertvari 4, Boka 4, Gyori 2, Nagy 1, Rosta, Mathe 4, Banhidi 5, Szita 1, Fekete, Ubornyak, Hornyak, Toth.

Top Komentari

pero98
Bravo za Slovence.
0 3
United_HZ
Tooo idemo Slovenija do zlata
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi