"Potpis za Goppingen je ostvarenje sna, Burić me je savjetovao kako da se ponašam"
Perić je u Kataru uz Malinovića i Burića bio naš najbolji igrač, ali i pored toga nije ga se koristilo koliko je trebalo i moglo

Josip Perić za SportSport.ba

"Potpis za Goppingen je ostvarenje sna, Burić me je savjetovao kako da se ponašam"

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na pripremama u Maglaju, gdje će sutra njena dva tima odigrati utakmicu otvorenu za javnost, u čast domaćinu koji je omogućio pripreme u ovome rukometnom gradu.

Time će biti okončano okupljanje dugo 12 dana, posljednje uoči kvalifikacija za Euro 2020. koje počinju u oktobru. Da se ne bi pravila druga pauza, budući da nema više slobodnih termina do oktobra, Šuman je iskoristio priliku da isproba mnoštvo novih igrača, a među onima iskusnijima koji su od prvog dana na pripremama je i Josip Perić. Nije baš da vrvi od iskustva, ali suviše je dugo tu da ne bi bio etablirano ime.

"Selektor je želio isprobati neke nove i mlađe igrače, za koje se ne može reći baš da su pali s Marsa. Većinom su to igrači koji kruže oko reprezentacije, bili su i ranije pozivani i sigurno će mnogi od njih biti pozivani i u budućnosti. Ne samo da će biti pozivani, nego će zaoštriti konkurenciju i smanjiti tu razliku koja možda postoji između njih i igrača s većom minutažom", priča za SportSport.ba lucidni srednji bek.

Protiv Mađarske je bio vodeći srednji bek. Naša selekcija odigrala je solidnu utakmicu, a selektor je bio zadovoljan Perićev izdanjem. Da li je konačno došlo vrijeme za veći Perićevu minutažu, a ne samo kada treba vaditi kestenje iz vatre?

"Ne znam kako je on vidio, to je do selektora. Što se mene tiče zadovoljan sam svojom igrom i generalno predstavom ekipe. Nije bilo šest-sedam standardnih igrača, ali smo ipak odigrali dobru, mušku utakmicu kojom moramo biti zadovoljni. Ja sam odigrao 55 minuta u odsustvu Ive Karačića i Marka Tarabochie i iznio sam to korektno."

Od naredne sezone Perić će biti član njemačkog Goppinegena i teki drugi naš bundesligaški igrač pored Benjamina Burića. I za njega je bilo šokantno kada je dobio ponudu.

"Imao sam skroz druge planove i dobre dvije ponude. Da se nije desilo ovo s Goppingenom vjerovatno bih prihvatio ponudu Dinama iz Bukurešta koji igra Ligu prvaka. Ipak i sam sam se iznenadio kada se rodila mogućnost da potpišem za Bundesligaša. Šta da kažem osim to je ostvarenje rukometnog sna, možda još nisam svjestan gdje idem..."

Priprema li se već Josip za bundesligaške izazove, razmišljali šta će, kako će.

"Desetog sedmog počinju mi pripreme i svjestan sam da moram biti mentalno spreman. To je potpuno drugi svijet. Benjamin Burić me je savjetovao kako da se ponašam i razmišljam, pa ćemo vidjeti", našalio se na na kraju igrač s rukometnom esencijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi