Poznati svi učesnici memorijalnog turnira "Edhem  Edo Sirčo"
Legendarni bh. rukometaš je preminuo u 47. godini od posljedica infarkta.

Turnir u čast legende bh. rukometa

Poznati svi učesnici memorijalnog turnira "Edhem Edo Sirčo"

D. Kurbegović

Memorijalni rukometni turnir “Edhem Edo Sirčo” biće održan od 27. do 29. augusta ove godine u KSC “Mladost” u Visokom. 

Uvažavajući iznenadne preporuke nadležnih ministarstava Republike Italije i Slovenije od 23.8.2021. godine, klubovi iz ove dvije države zbog novih epidemioloških uslova, Rubiera i Krško, nisu u mogućnosti doputovati u Bosnu i Hercegovinu te tako, nažalost, neće učestvovati na turniru.

Turnir ostaje s istim brojem utakmica kao i ranije i sve će ekipe odigrati po tri predviđena susreta. Sistem takmičenja nije više po grupama nego “svako će igrati sa svakim”. Na taj način turnir ostaje u istim, zakazanim terminima. Kada su u pitanju učesnici tu su: Sloga, Izviđač, Bosna Sarajevo i Bosna iz Visokog.

Raspored:

Petak, 27.8.2021.
16:30 BOSNA SARAJEVO – IZVIĐAČ LJUBUŠKI
18:00 Nastup članova ritmičke gimnastike
18:35 Otvorenje turnira
19:15 BOSNA VISOKO – SLOGA DOBOJ

Subota, 28.8.2021.
16:30 SLOGA DOBOJ – BOSNA SARAJEVO
18:00 – 18,30 Pauza
19:00 BOSNA VISOKO – IZVIĐAČ LJUBUŠKI

Nedjelja, 29.8.2021.
10:00 IZVIĐAČ LJUBUŠKI – SLOGA DOBOJ
12:00 BOSNA VISOKO – BOSNA SARAJEVO
13:30 Proglašenje pobjednika

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Edhem Sirčo, krajem septembra prošle godine preminuo je u 47. godini od posljedica infarkta. Sirćo je svojevremeno bio standartni bh. reprezentativac u rukometu, a nakon okončanja karijere bavio se trenerskim poslom.

Visočanin je igrao na poziciji desnog beka šutera, a najdublji trag je ostavio igrajući za dvije Bosne, visočku i sarajevsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi