Edhem Sirćo: Muhamed Toromanović u Bosni? Ne mogu još ništa reći...
Iskusni pivot Muhamed Toromanović je godinama igrao u sarajevskoj Bosni, potom je igrao u Danskoj, Poljskoj i Francuskoj, a prošlog ljeta je stigao u ambicioznu Gračanicu

Toromanović napustio RK Gračanica, RK Bosna novi tim?

Edhem Sirćo: Muhamed Toromanović u Bosni? Ne mogu još ništa reći...

E. Škorić

Iz Rukometnog kluba Gračanica danas su objavili da je Muhamed Toromanović otišao, a prema svemu sudeći, novi klub bh. reprezentativca bit će visočka Bosna.

Toromanović je početkom sezone stigao u Gračanicu kao slobodan igrač, ali nakon samo pola godine odlučio je da napusti ovaj tim i da promijeni sredinu. Iako je u opticaju bio i odlazak u inostranstvo, čini se da će popularni Tore nastaviti u Premijer ligi BiH.

Prema informacijama koje su se pojavile, Toromanović će zaigrati u dresu Bosne, ali trener ovog kluba Edhem Sirćo nije to mogao potvrditi za SportSport.ba, ali niti demantovati.

"Ko vam je to javio?", uzvratio nam je Sirćo nakon što smo ga upitali da li je istina da će Toromanović obući dres Bosne Visoko.

"Ne mogu vam ništa reći dok se klub zvanično ne oglasi", istakao je Sirćo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tridesetčetverogodišnji rukometaš je prije Gračanice igrao u Francuskoj za Creteil, u Poljskoj za Wislu Plock, a u Danskoj za Kolding, dok je u BiH godinama nastupao za sarajevsku Bosnu. Jedan je od najutjecajnijih bh. reprezentativaca sa preko 120 nastupa.

Zanimljivo će biti ako Toromanović zaigra u Bosni, pošto je tim iz Visokog glavni konkurent Gračanici u borbi za titulu i trenutno oba tima imaju isti broj bodova i dijele prvu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi