Vogošća sa zvukom sirene savladala Goražde, vrijedan trijumf Maglaja, remi u komšijskom derbiju

Premijer liga BiH za rukometaše

Vogošća sa zvukom sirene savladala Goražde, vrijedan trijumf Maglaja, remi u komšijskom derbiju

H. Zilić

Odigrani su mečevi 16. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Vidjeli smo dosta uzbuđenja, ali rovovske borbe što nam obećava totalnu ludnicu do kraja sezone.

Dramatičan susret odigran je u Vogošći. Domaća Vogošća je dočekala Goražde i na kraju slavila rezultatom 28:27 nakon preokreta u finišu utakmice.

Goraždani su sredinom drugog poluvremena imali četiri gola razlike, ali Vogošća se vraća i u 58. minuti preokreće rezultat na svoj mlin.

U posljednje dvije minute drama. Prvo je igrač Vogošće dobio crveni karton, zatim Goražde psotiže gol za 27:27, a onda pet sekundi prije kraja Vogošća golom sa krila stiže do trijumfa i pobjede od 28:27.

Maglaj je na domaćem terenu upisao veoma bitnu pobjedu u borbi za opstanak. Također u utakmici punoj uzbuđenja savladali su dobojsku Slogu 32:30.

U komšijskom derbiju Konjuha i Sloboda nije bilo pobjednika susret je završen rezultatom 33:33.

Oglasi

Aktuelni prvaci rukometaši izviđača teže od očekivanog su u Nevesinju savladali domaću Hercegovinu rezultatom 33:30.

Leotar je u paklenoj atmosferi u Zavidovićima uspio da savlada domaću Krivaju sa 35:31.

Derbi kola još u petak odigrali su Borac i Gračanica, a susret je završen rezultatom 19:19.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lider na tabeli je Izviđač sa 26 bodova, Gračanica ima 22, Borac je skupio 20, a Vogošća je na 19 bodova.

Na začelju tabele je prava ludnica. Sloga je skupila 13 bodova, Maglaj ima 12, a najugroženiji su Goražde sa devet, Hercegovina sa osam i Čapljina sa dva osvojena boda, a upravo ekipa Čapljine bila slobodna u ovom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije