Senzacija u Nevesinju, drama u Zavidovićima
FOTO: RK Gračanica/facebook

Počele proljetne akcije u bh. rukometu

Senzacija u Nevesinju, drama u Zavidovićima

H. Zilić

Počeo je proljetni dio rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a večeras su odigrana četiri duela, gdje smo vidjeli i jedno veliko iznenađenje.

Jesenji prvak i lider na tabeli ekipa Gračanice poražena je u Nevesinju od ekipe Hercegovine rezultatom 34:31.

Domaćini su odigrali sjajan meč protiv favorizovanih gostiju i došli do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak, dok su gosti napravili kiks koji sigurno nisu očekivali i izgubili su lidersku poziciju na tabeli.

Dramatičan meč gledali smo u Zavodovićima, Krivaja je ugostila banjalučki Borac i bila je velika borba do zadnjeg atoma snage.

Na kraju su gosti slavili rezultatom 29:28 i upisali važmu gostujuću pobjedu.

Izviđač je protutnjao kroz Maglaj i ubjeldjivo savladao domaćine RK Maglaj rezultatom 40:30 te tako potvrdio ulogu favorita u ovom susretu.

Oglasi

Konjuh je na svom parketu u Živinicama također opravdao ulogu blagog favorita na papiru protiv Goražda i slavio rezultatom 35:31.

Zbog nastupa Vogošće i Slobode u osmini finala EHF Europa Cupa, odgođena su dva susreta ovog kola, a to su mečevi Vogošća - Čapljina i Sloboda - Sloga Doboj, dok je u ovom kolu slobodan bio Leotar.

Izviđač je novi lider na tabeli nakon kiksa Gračanice, Skauti imaju 22 boda, Gračanica ima 21, a Borac se također prbiližilo vrhu i imaju 19 bodova na trećoj poziciji.

Na začelju tabele je sada gužva. Sloga ima 11 bodova i meč manje, Maglaj je skupio deset, Hercegovina je sada na osam, Goražde ima sedam, a već otpisana Čapljina je bez bodova, dok je ekipa Čelika ranije istupila iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Premijer liga Bosne i Hercegovien za rukometaše, 14. kolo:

Krivaja - Borac 28:29

Hercegovina - Gračanica 34:31

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj - Izviđač 30:40

Konjuh - Goražde 35:31

Top Komentari

micelj
Naprijed Skauti do nove titule.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi