Cirkus se nastavlja: Klubovi troše novac, a upitno je da li će lige uopšte biti

Tužni dani za rukomet u našoj zemlji

Cirkus se nastavlja: Klubovi troše novac, a upitno je da li će lige uopšte biti

Esmer Oštraković

Kada je delegacija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine posjetila čelnike EHF-a u Beču ljubitelji rukometa u našoj zemlji nadali su se da će se stvari konačno pomjeriti sa mrtve tačke i da će mnoge stvari biti bolje.

Tada je EHF dao određene preporuke i savjete članovima Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Naravno, čelnici EHF-a nisu dali konačno rješenje problema zvanog početak nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U srijedu je održana sjednica RS BiH koja je na kraju prekinuta jer nije moglo da se dođe do rješenja.

Prema informacijama koje smo dobili od jednog od čelnika RS BiH nevjerovatno je to da su predstavnici RS HB obarali prijedloge iz RS RS, ali stvar je bila ista isa prijedlozima čelnika RS RS koji su bili oboreni od strane čelnika RS HB.

Oglasi

Obzirom da nije došlo do dogovora, prema informacijama do kojih smo došli sada se čeka da Ispekcijski nadzor Ministarstva pravde BiH odluči da li su odluke donesene 03.08.2022. godine bole zakonite.

Još uvijek nije poznato kada će biti održana naredna sjednica Upravnog odbora RSBiH.

Prvenstvo skoro pa sigurno neće početi ovog mjeseca, kao što je to ranije bilo planirano, a pitanje da li će uopšte početi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada je riječ o ljudima koji sjede u Upravnom odboru RS BiH to su predsjednik Vladimir Branković, dopredsjednici Kenan Magoda i Slobodan Zadro i članovi Zoran Trlin, Emir Dautović, Branko Vukojević, Stevan Bekan, Dario Pušić, Haris Galijašević, Nedim Musić, Darko Savić i Nedeljko Perišić.

Ostaje da vidimo kako će se razvijati cijela ova situacija, a jedno je sigurno, a to je da je rukomet u Bosni i Hercegovini ponovo pao na jako, jako niske grane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi