Izviđač pregazio Leotara, Gračanica do velike pobjede u Bugojnu, Hercegovina šokirala Borac

Premijer liga BiH

Izviđač pregazio Leotara, Gračanica do velike pobjede u Bugojnu, Hercegovina šokirala Borac

Esmer Oštraković

Danas su odigrane utakmice 7. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ostvareni su neki jako zanimljivi rezultati.

Favorizovane ekipe su uglavnom ostvarile pobjede, a na derbi susretu u Bugojnu između Iskre i Gračanice viđene su užasne scene. Ipak, krenimo redom.

Goražde je u dobroj i efikasnoj utakmici ostvarilo pobjedu na domaćem terenu, a protivnim im je bila ekipa Maglaja.

Nakon velike borbe i sjajne igre obje ekipe, Goražde je na kraju ostvarilo pobjedu od pet razlike, a konačan rezultat bio je 32:27.

Ekipa Hercegovine ostvarila je iznenađujuću pobjedu na domaćem terenu protiv ekipe Borca. Gosti su bili favoriti na ovom susretu, ali na kraju su poraženi sa 31:28.

Izviđač je na svom terenu pregazio ekipu Leotara. Gosti su došli u Ljubuški da pokušaju iznenaditi, ali to im niti u jednom trenutku nije pošlo za rukom.

Oglasi

Igrali su domaći rukometaši najbolje što znaju, te su na kraju slavili sa čak dvanaest razlike, a konačan rezultat bio je 34:22.

Iskra je poražena na domaćem terenu od Gračanice sa tri razlike, a konačan rezultat bio je 26:29 za gostujuću ekipu.

Ipak, rezultat ove utakmice pomalo je pao u drugi plan jer je na ovoj utakmici u 34. minuti reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nikola Jeremić, prilikom doskoka nakon šuta slomio desnu nogu.

Konjuh je na svom terenu bio siguran protiv ekipe Kaknja, te su ostvarili pobjedu od sedam razlike, a konačan rezultat bio je 31:24.

Sjajna utakmica odigrana je u Zavidovićima, a bodove su podijelili Krivaja i Sloboda. Konačan rezultat nakon velike borbe bio je 33:33.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lider na tabeli je ekipa Izviđača sa trinaest osvojenih bodova, bod manje ima drugoplasirana Vogoš
a, dok je na trećem mjestu Leotar koji ima jedanaest bodova.

Na dnu tabele je ekipa Kaknja bez ijednog osvojenog boda, a mjesto iznad njih je Bosna Visoko sa tri osvojena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi