Borčev vrtić nemoćan: Drama u Boriku pripala Izviđaču

Fenomenalna utakmica

Borčev vrtić nemoćan: Drama u Boriku pripala Izviđaču

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 18. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u Boriku su odigrali Borac iz Banja Luke i Izviđač iz Ljubuškog. Pobjedu je ostvarila ekipa Izviđača sa 25:28 u Banja Luci.

Gosti su bili apsolutni favoriti na ovoj utakmici, a u ovaj susret ušli su bez ijednog jedinog poraza u ovoj sezoni.

Od prve minute je Izviđač nametnuo svoj tempo, te su igrali sjajan rukomet, a na odmor se otišlo sa njihovim vodstvom od šest razlike. Rezultat je bio 11:17.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra Borca, dok je su rukometaši Izviđača izgledali jako ležerno. U 40 minuti Borac se vratio u utakmicu. BIlo je 20:22, te je od tog trenutka krenula drama u Boriku.

U posljednjih pet minuta ušlo se pri vodstvu Izviđača od dva razlike. Sjajno je Borac igrao odbranu u tim trenucima.

Tri minute prije kraja Borac je postigao gol i došao na samo gol zaostatka. Ipak, gosti su odgovorili na isti način, postignutim golom.

Uzvratio je Knežević, te je Borac odmah vratio stvari na gol razlike. Majstorija Boškovića 50 sekundi prije kraja odvela je Izviđač do pobjede. Na kraju je utakmica završena sa 25:28.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ostali rezultati:

RK Kakanj - RK Iskra 28:45
RK Sloga - RK Krivaja 34:27
RK Gorazde - RK Hercegovina 30:27
RK Maglaj - RK Vogošća 27:23
RK Gradacaca - RK Konjuh 21:33
RK Gracanica - RK Bosna Visoko 43:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi