Dvorana trofejnog bh. kluba u novom ozračju
FOTO: Grude-online.info

Oglasili se iz kluba

Dvorana trofejnog bh. kluba u novom ozračju

H. Zilić

Za vikend su na rasporedu nove utakmice u Prmijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice. Na rasporedu je redovno 12. kolo i sigurno nas očekuje dosta uzbuđenja.

Najtrofejniji tim u državi HRK Grude na svom parketu dočekat će ŽRK Ilidža. Gurđanke su liderke na tabeli, a Ilidžanke u zlatnoj sredini.

Ova utakmice će biti posebna u Grudama jer će dvorana Bili brig u subotu biti u novom ozračju.

U dvoranu je postavljena nova led rasvjeta što će svakako olakšati odigravanje utakmica u večernjim terminima, kao i održavanje treninga.

Iz HRK Grude su u najavi utakmice stavili poseban akcenat na nove detalje u njihovoj dvorani.

Oglasi

"12.kolo Premijer lige BiH za rukometašice nam donosi gostovanje ŽRK Ilidža u Grudama. Ovom utakmicom obje ekipe ulaze u drugu polovinu ovogodišnje prvenstvene sezone.

Ekipa Ilidže je u ovu sezonu ušla znatno pojačana u odnosu na prošlu te su tijekom prvog dijela sezone igrale sve bolje i bolje kako je sezona odmicala. Spoj je to mladosti i iskustva, a od ovog proljeća je došlo i do promjene trenera pa ekipu vodi doskorašnja igračica ovog kluba Maja Mihajlović.

Naše cure u ovu utakmicu ulaze sa vodećeg mjesta na ljestvici pa će sigurno dati sve od sebe da u subotu dođu do pobjede i zadrže prednost ispred pratitelja.

Otvaranje proljeća je prošlo rezultatski dobro i ostvarene su dvije početne pobjede što je dodatno učvrstilo samopouzdanje cijele ekipe.

Naše su cure, usprkos trenutnoj prednosti na ljestvici, svjesne da je ekipa Ilidže sve ,samo ne lagan protivnik te da će im za pobjedu trebati puni angažman.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Ovo će biti ujedno i prva utakmica u gradskoj sportskoj dvorani u Grudama pod novom LED rasvjetom.

Zbog ugradnje LED rasvjete naše su cure nekoliko dana trenirale u dvorani Srednje škole Antuna Branka Šimića te ovom prigodom zahvaljujemo grudskim mažoretkinjama na ustupljenom terminu za trening te osoblju srednje škole na omogućavanju održavanja treninga naše ekipe", stoji u objavi HRK Grude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi