Derbi na Ilidži pripao gošćama iz Hadžića

Premijer liga BiH za rukometašice

Derbi na Ilidži pripao gošćama iz Hadžića

H. Zilić

U subotu večer odigran je Kantonalni derbi u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u kojem je ekipa Hadžića kao gost svaladala Ilidžu rezultatom 28:21.

Početak utakmice bolje otvaraju gošće, povele su sa 4:1, ali domaće igračice se brzo bude i vraćaju u susret.

Sredinom prvog poluvremena Hadžići su vodili 6:5 do kraja prvog dijela gledali smo egal, a na odmor se odlazi rezultatom 11:11.

Rukometašice Hadžića početkom drugog poluvremena prave seriju 4:0 i odlaze na 15:11, a to kao da je poremetilo igračice Ilidže koje se nisu uspjele konsolidovati, pa gošće vrlo brzo odlaze na + 7 i tu je meč bio odlučen.

Do kraja većinom gol za gol do konačnih 28:21 za ekipu Hadžića.

Hadžiće je do trijumfa predvodila Adna Halebić sa deset golova na golu je odlična bila Anisa Selimović sa nekoliko sjajnih intervencija.

Oglasi

U redovima Ilidže, Ajla Alikadić je postigla devet golova, četiri gola je dodala Melisa Omerović.

U subotu su odigrana i preostala četiri duela 11. kola Premijer lige BiH za rukometašice, a zabilježeni su ovi rezultati:

Izviđač - Grude 27:43

Krajina - Borac 21:30

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Knežopoljka - Zrinjski 32:26

Krivaja - Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje 38:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti