Trijumfom Borca na Ilidži završen jesenji dio u Premijer ligi BiH

Zaostala utakmica desetog kola

Trijumfom Borca na Ilidži završen jesenji dio u Premijer ligi BiH

H. Zilić

Završen je jesenji dio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice. Na Ilidži je večeras odigrana zaostala utakmica desetog kola u kojem su rukometašice banjalučkog Borca savladale domaću Ilidžu sa 19:23.

Utakmica je protekla većinom u egalu. Gošće su u nekoliko navrata odlazile na tri gola prednosti, ali domaće igračice se brzo vraćaju u susret.

Pet minuta prije kraja na semaforu je bilo 18:19 za Borac, očekivali smo uzbudljivu završnicu, međutim Osice sa Vrbasa prave seriju 1:4 u finišu u utakmice što je bilo više nego dovoljno za slavlje konačnim rezultatom 19:23.

Borac je do trijumfa predvodila Božana Ćutković sa šest golova, kod Ilidže Ena Kostić je postigla pet golova.

Borac na zimsku pauzu odlazi sa treće pozicije sa 14 osvojenih bodova koliko ima i četvrtopalsirani Izviđač.

Ilidža je jesnji dio sezone završila na osmoj poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Jesenje prvakinje su rukometašice Gruda sa maksimalnih 20 bodova, Hadžići su drugoplasirani sa 16 bodova.

Na začelju tabele su Zrinjski, Sloga i Mira sa po dva osvojena boda, tako da nas u nastavku sezone očekuje velika borba za opstanak, gdje će dvije ekipe napustiti društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi