Preminuo Ranko Čović, bivši predsjednik RK Bosna

U noći s nedjelje na ponedjeljak

Preminuo Ranko Čović, bivši predsjednik RK Bosna

Ranko Čović, nekadašnji predsjednik RK Bosna preminuo je sinoć u 57. godini.

Čović je inače bio vrstan hirurg u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, a široj javnosti poznat je kao dogradonačelnik Sarajeva tokom mandata Ive Komšića (od 2013. do 2017.).

Čović je rođen 30. decembra 1961. u Sarajevu. Bio je član Evropskog Udruženja endoskopskih hirurga od 2003. godine, član Ljekarske komore Kantona Sarajevo i delegat u Skupštini Ljekarske komore Kantona Sarajevo, kao i član Udruženja hirurga Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom perioda kada je bio prvi čovjek RK Bosna pokušao je otvoriti oči onima koji nisu bili spremni da krenu od nule, budući da se za kratko vrijeme uvjerio u katastrofalnu situaciju koja je graničila sa agonijom. Da se tada na njegov prijedlog klub "ugasio", da se svjesno samoizbacio u niži rang takmičenja i da je tada počela konsolidacija možda bi Bosna dosad došla na iole pristojan nivo. Ovako, zakasnilo se tri godine.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nije se Čović dugo zadržao u klubu iako je najavljen kao spasilac. Digao je sidro budući da nije imao instrumente da bilo šta promijeni nabolje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti