Smajlagić odredio sastav za duel protiv Kosova
FOTO: RSBiH

Dva nova imena u našem timu

Smajlagić odredio sastav za duel protiv Kosova

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u tuzlanskom Mejdanu igra duel četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine, a protivnik je selekcija Kosova.

Izabranici Irfana Smajlagića su u srijedu istog protivnika savladali u Prištini rezultatom 25:22.

Eventualni trijumf u Tuzli danas znači i osigurano treće mjesto u grupi što bi na kraju moglo donijeti i plasman na Evropsko prvenstvo.

Sigurno naše momke čeka dosta tvrda utakmica jer je Kosovo jedna ozbiljna ekipa u usponu što je i na press konferenciji jučer potvrdio trener u našem stručnom štabu Damir Doborac.

"Ono što ja mogu reći da smo svi zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu. Što se tiče prve utakmice dosta smo analizirali, ali najviše na sebi. Obzroim na kakav smo se način skupili i nakon puta od 12 sati moramo biti prezadovoljni što smo dobili utakmicu na Kosovu", rekao je Doborac i dodao:

"Neki i prije i nakon ovoga ne treba da prave bauk od te pobjede. Kosovo je ozbiljna ekipa i sretni smo što smo se vratili sa dva boda. Sutra ulazimo ozbiljno, nema opuštanja. Nadam se da ćemo biti slobodniji u napadu i ponoviti odbranu iz Prištine."

Oglasi

Selektor Irfan Smajlgić je u odnosu meć u Prištini napravio dvije izmjene u sastavu.

U sastavu su večeras Luka Knežević i Adin Faljić.

Sastav naše selekcije za pomenuti susret:

2. Milan Vukšić
5. Mirko Herceg
8. Senjamin Burić
9. Adi Mehmedćehajić
10. Marko Panić
14. Mirsad Terzić
15. Adin Faljić
16. Admir Ahmetašević
20. Luka Knežević
21. Nedim Hadžić
24. Vladan Lončar
27. Bekir Čordalija
32. Vlado Draganić
34. Marko Davidović
57. Mladen Bošković
80. Amir Muhović

Utakmica protiv Kosova počinje u 17 sati u tuzlanskom Mejdanu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi