Spektakularna završnica prvenstva EHF EURO 2022 sa Simplyfans navijačima

Spektakularna završnica prvenstva EHF EURO 2022 sa Simplyfans navijačima

Sponzorski tekst

Muško evropsko rukometno prvenstvo EHF EURO 2022 je završeno spektakularnom finalnom utakmicom u kojem je Švedska pobijedila 27:26 protiv Španije sedmercem na kraju utakmice. 

Švedska je tako osvojila prestižnu titulu i upisala se u historiju ovog sporta. Rukometna groznica koja je zahvatila Evropu tokom zadnje dvije sedmice je tako držala publiku u sjedištima. Gorenje je još jednom ponosno sponzorisalo inspirativne timove i povezalo sve Simplyfans navijače sa zanimljivim sadržajem na platformama društvenih mreža i atraktivnim nagradama i aktivacijama.

Spektakularna finalna utakmica

Nakon što je Španija pobijedila Dansku, a Švedska porazila Francuze u polufinalu, prvenstvo se svelo na jednu finalnu utakmicu. Švedska je podigla trofej poslije tačno 20 godina i tako se vratila na vrh EHF EURO podiuma nakon što su sinoć pobijedili pobjednike iz 2018 i 2020, Španiju u dramatičnom finalu u Rukometnoj areni u Budimpešti. Švedska je tako okončala seriju Španskih pobjeda poslije napetih 60 minuta, sa odlučujućim golom Niclas Ekberg-a iz sedmerca pod velikim pritiskom. Švedska je pobijedila osvojivši svoju petu EHF EURO titulu do sada. “Imamo tako nevjerovatn timski duh, i imamo veliku vjeru u sebe. Borimo se jako, pravi smo tim, i sada želimo da uživamo u ovoj noći kao tim nakon što smo uživali u utakmici kao tim,” izjavio je Niclas Ekberg poslije utakmice.

Opis nije dostupan.

Svi možemo biti šampioni

Zaštitno lice Gorenje kampanje je još jednom bio francuski rukometaš Nikola Karabatić, čiji tim je osvojio respektabilno četvrto mjesto u ovogodišnjem takmičenju nakon što im je bronzanu medalju uzela Danska pobjedom 35:32 u produžetku. Na kraju samo je jedan tim pobjednik, ali bez obzira na to, Gorenje je izuzetno ponosno što je sponzorisalo muško EHF EURO prvenstvo treći put po redu, koje je okupilo nevjerovatne, posvećene i snažne rukometne timove. Biti vrhunski sportaš i veliki timski igrač zahtijeva dosta odgovornosti, dobru strategiju, timski duh i nezaustavljivu težnju da budete još bolji, što su sve isto veoma cijenjene vrijednosti Gorenje brenda. Ovogodišnja tema i slogan kampanje je bio da svi možemo biti šampioni na svoj vlastiti način. Pružanjem najboljeg od sebe svakog dana čini nas šampionima, a Gorenje kućni aparati su tu da pomognu da ostvarite sve te pobjede, bilo da kuhate, čistite ili perete. Nastojimo da olakšamo kućne poslove i time vam omogućimo više slobodnog vremena za stvari koje vi volite – vašu porodicu, prijatelje i odmor poslije dugog dana u kojem ste navijali za svoj omiljeni tim.

Pratite sve novosti i dešavanja na Simplyfans platformi

Osim utakmica u arenama, navijački duh navijača širom Evrope se širio preko Gorenje inovativne platforme Simplyfans gdje su se objavljivali zanimljivi fakti, spektakularni golovi i informacije o ovom takmičenju na dnevnoj osnovi. Navijačke grupe su imale priliku učestvovati u zabavnim aktivacijama kao što su kvizovi, pogađanje emotikona i oponašanju Gorini koreografija, što ih je dodatno zabavilo tokom gledanja utakmica i navijanja za njihove omiljene timove. Dodatno, Simplyfans im je omogućio da osvoje i atraktivne nagrade kao što su dresovi igrača, reklamni materijal prvenstva, kao i male kućne aparate. Međutim, zabava ne treba da prestane – kako biste se prisjetili svih specijalnih trenutaka, posjetite Simplyfans Facebook i Instagram profile i produžite uzbuđenje sa nezaboravnim rukometnim trenutcima.

O Gorenju

Od svojih početaka u 1950 godini, Gorenje je izraslo u multinacionalnu korporaciju i prepoznatljiv i respektabilan međunarodni brend. Brend koji je posvećen dizajnu i izradi savršenih kućanskih aparata sa najvećom razinom kvaliteta, izraženom brigom o okolišu i visokim dizajnerskim standardima. Danas, svaka inovacija koju nude ima svrhu olakšavanja, jer smatraju da je jednostavnost važna. Osnovne vrijednosti brenda, pored jednostavnosti, su također veoma jasne: operativna efikasnost, dugovječnost i održivost. Nakon što su postali dijelom Hisense grupacije u 2018-oj godini, Gorenje je dobilo priliku za svoj dalji rast i razvoj širom svijeta. Ovo spajanje je rezultiralo nastajanjem vodećeg proizvođača koji nudi oboje: zabavnu elektroniku i bijelu tehniku, što je rijedak primjer u ovoj industriji, a također im je to omogućilo novu konkurentsku prednost za budućnost.

Gorenje je oduvijek bio važan i cijenjen igrač u svijetu rukometa. Još prije 30 godina, kompanija je prepoznala vrijednosti evropske najpopularnije igre u dvoranama postavši sponzor vodećeg lokalnog rukometnog kluba u Sloveniji – RK Gorenje Velenje. Osim što je lojalni generalni sponzor lokalnog kluba, Gorenje je i sponzor Slovenske rukometne federacije već nekoliko godina, i oficijelni partner EHF Lige šampiona za muškarce od 2017, i oficijelni sponzor EHF EURO za muškarce 2018 i 2020.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Osim što su posvećen i važan sponzorski partner rukometa, Gorenje je također generalni sponzor Slovenskog nordijskog skijaškog tima i izuzetno je posvećen fudbalu kroz oficijelna sponzorstva UEFA Euro 2020™, i oficijelnom partnerstvu FIFA World Cup Qatar 2022™ , a od 2020 su i globalni partner fudbalskog kluba Paris Saint-Germain-a.

O muškom rukometnom prvenstvu EHF EURO 2022

Ovogodišnje EHF EURO 2022 za muškarce održavao se u pet gradova u Slovačkoj i Mađarskoj u periodu od 13 – 30. januara. Ukupno 24 nacionalna tima su se borila za trofej koji je uručen 30. januara. Slogan ovogodišnjeg turnira bio je: “Watch Games. See More.” uz tri sedmice zagarantovanog dobroh rukometa i zabave. Provjerite sve relevantne informacije i budite u toku sa dešavanjima posjetom www.eurohandball.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi