Procedura žrijeba za EP u rukometu: Šest selekcija već zna u kojoj su grupi

Plasirala se i BiH

Procedura žrijeba za EP u rukometu: Šest selekcija već zna u kojoj su grupi

A. Čaušević

Po prvi put u svojoj historiji Bosna i Hercegovina će igrati na Evropskom prvenstvu u rukometu. 

Izabranici Bilala Šumana su rezultatom 23:24 pobijedili Češku te su su se našli među četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje su izborile plasman na završnu smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Žrijeb grupne faze EURO-a koj će biti održano u Švedskoj, Austriji i Norveškoj je na programu 28. juna u Beču.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa od po četiri tima, a šest selekcija već zna u kojoj su grupi i gdje će igrati svoje utakmice grupne faze.

Tako će se Hrvatska takmičiti u grupi A u Grazu, Austrija u grupi B u Beču, Njemačka u grupi C u Trondhajmu, u istom gradu, ali u grupi D će igrati i Norveška, u grupi E u Malmou će nastupati Danska, dok će Švedska svoje mečeve u grupi E igrati u Goteborgu.

Rukometni Zmajevi već znaju da će biti u četvrtoj jakosnoj skupini pošto su među najboljim trećeplasiranim selekcijama.

Kada su u pitanju domaćini Austrija je u trećem, Norveška u drugom, a Švedska u prvom šeširu. U najjačoj jakosnoj skupini se nalazi i branilac titule Španija. 

Prilikom žrijebanja prvo će biti birane selekcije iz četvrotog šešira, zatim iz trećeg, drugog, te na kraju iz najjače jakosne skupine.

Evropsko prvenstvo će biti odigrano od 9. do 26. januara, druga grupna faza će biti igrana u Beču i Malmou, a sama završnica u Štokholmu.

Top Komentari

Prazina
Pazi ove rukometne "reprezentacije": Irska, S.Irska, Wales, Škotska, Engleska, Luksemburg, Nizozemska, Andora, Lihtenštajn, San Marino, Finska, Cipar, Malta, Turska, Moldavija, Albanija, Bugarska, Izrael, Gruzija, Italija...Ukupno 20. Na EP je otišlo po prvi puta 24. I mi smo bili 3.u grupi. Uspjeh??
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije