RK Izviđač ostao bez trenera
Foto: RK Izviđač

Mario Bjeliš napustio kormilo prvaka BiH

RK Izviđač ostao bez trenera · Zvanično

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, RK Izviđač, ostao je danas bez trenera. Naime, Izviđač je na zvaničnoj stranici saopštio da je postignut dogovor o sporazumnom raskidu saradnje između kluba i Marija Bjeliša.

Mario Bjeliš je na kormilo ekipe Izviđača stigao na ljeto 2018. godine kada je zamijenio Silvija Ivandiju.

U prošloj sezoni je vodio ekipu u SEHA ligi, te domaćim takmičenjima.

Kako poručuju iz Izviđača, "Bjeliš je jedan od najzaslužniji što je momčad pod njegovim vodstvom osvojila sedmu titulu prvaka BiH i igrala finale Kupa iako nije bila svrstavana u grupu izrazitih favorita."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač nije dobro ušao u novu sezonu, bilo je i dosta promjena u ekipu, pa je tim iz Ljubuškog nakon 12. odigranih kola u Premijer ligi tek na sedmom mjestu. Slabi rezultati doveli su do raskida saradnje između Izviđača i Bjeliša.

"Uprava RK Izviđač se zahvaljuje i odaje priznanje treneru Bjelišu na dosadašnjem radu i ostvarenim rezultatima, a posebice ističe njegove ljudske kvalitete", stoji na zvaničnoj stranici premijerligaša iz Ljubuškog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi