RK Izviđač imenovao novog trenera

Nakon što je otišao Bjeliš

RK Izviđač imenovao novog trenera

Čelnicima RK Izviđač nije trebalo dugo da imenuju novog trenera.

Aktuelni prvaci naše zemlje jučer su saopštili da je Mario Bjeliš potpisao sporazumni raskid saradnje, a na njegovo mjesto ekspresno je postavljen Petar Šuvak Martinović.

U pitanju je trener s čijim su imenom u Ljubuškom vrlo dobro upoznati, obzirom da je dijete kluba i neko ko je u prethodnom periodu bilježio vrlo dobre rezultate sa drugim timom Izviđača koji se takmiči u 1. ligi FBiH (Jug).

"Šuvak je svoje prve rukometne korake napravio upravo u našem klubu. Prošao je sve uzrasne kategorije, nekoliko sezona je s uspjehom igrao za drugu momčad koja se takmičila u 1. ligi FBiH i ligi Herceg-Bosne", navodi se u saopštenju Izviđača.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U ovoj sezoni Izviđač ne bilježi najbolje rezultate. Nakon 12 odigranih kola klub je trenutno tek na sedmoj poziciji, što je, uostalom, bilo i presudno pri odluci da se sada već bivšem treneru uruči otkaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi