PSG slavio protiv Pick Szegeda i ostavio PPD Zagreb na petom mjestu
FOTO: EPA

Liga prvaka u rukometu

PSG slavio protiv Pick Szegeda i ostavio PPD Zagreb na petom mjestu

E. Oštraković

Sada je jasno da su rukometaši PPD Zagreb zavšrili na petom mjestu u grupnoj fazi Lige prvaka, a u tome im je pomogao Paris Saint-Germain.

Tim iz Francuske ostvario je pobjedu u utakmici posljednjeg kola protiv Pick Szegeda sa 37:33, te su na taj način ostavili Zagreb na petom mjestu.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma izjednačeno, ali je domaći tim na odmor otišao sa jednim golom prednosti. Rezultat je tada bio 15:14.

U drugom dijelu utakmice dosta bolja igra rukometaša Paris Saint-Germaina koji su na kraju ostvarili pobjedu od 37:33.

Najbolji kod PSG-a bio je Syprzak koji je postigao deset golova, a u gostiju su sa osam golvoa najbolji bili Garciandia i Martins.

Mogući protivnici Zagreba u osmini finala Lige prvaka su Montpellier i danski GOG.

Obzirom na trenutnu situaciju prvak Hrvatske trebao bi igrati protiv Montpelliera, ali GOG ima priliku da ih "preskoči" jer zaostaje samo jedan bod.

Montepllier u zadnjem kolu igra protiv Barcelone i to u gostima, dok GOG igra protiv Celja koje se nalazi na dnu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi