Nakon Barce, ispao i PSG: Kielce slavi Wolfa i treće finale, Steins tragičar Parižana

Rukometna Liga prvaka

Nakon Barce, ispao i PSG: Kielce slavi Wolfa i treće finale, Steins tragičar Parižana

E. Škorić

Rukometaši Kielcea igraće treće finale Lige prvaka pošto su u drugom polufinalu Final Foura u Koelnu pobijedili PSG sa 25:24.

U Koelnu su danas viđena dva sjajna meča sa ludim završnicama. Magdeburg je senzacionalno izbacio Barcelonu nakon penala, da bi u drugoj utakmici Kielce savladao PSG sa 25:24.

Meč je bio uzbudljiv do posljednjih sekundi, a jedan od junaka bio je Andreas Wolff koji je 20 sekundi prije kraja zaustavio Lucu Steinsa.

Od samog početka utakmice egal u rezultatskom smislu, mada je PSG imao u dva navrata tokom prvog dijela po dva gola prednosti.

Ipak, Kielce radi preokret i dolazi do 16:13, da bi na poluvremenu bilo 16:14. Kielce je održavao 2-3 gola prednosti, potom se PSG opet vratio, prešao u jednom trenutku u vodstvo (21:20), ali je na kraju u infarkt završnici poljski tim izborio svoje drugo uzastopno finale.

Pobjednički tim predvodio je Dujshebaev sa šest golova, dok je Karalek postigao pet, a Moryto četiri. U ekipi Parižana Steins je bio najbolji sa šest pogodaka, no odlučujući udarac nije iskoristio.

Finale ovogodišnje rukometne Lige prvaka održat će se u nedjelju, 18. juna u 18 sati u Koelnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi