Spektakularna partija rukometaša Zagreba, pao je moćni PSG!
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Liga prvaka

Spektakularna partija rukometaša Zagreba, pao je moćni PSG!

H. Zilić

U 13. kolu rukometne Lige prvaka, vidjeli smo iznenađenje u Zagrebu gdje je pao moćni PSG. RK Zagreb je savladao francusku ekipu rezultatom 28:26 u sjajnoj rukometnoj predstavi.

To je bila utakmica grupe A, a trijumf je na kraju Zagrebu osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, dok je PSG-u poremetio dosta toga. Sada kolo prije kraja, PSG zaostaje tri boda za Aalborgom i ne mogu direktno u četvrtinu finala sa prve dvije pozicije.

Zagreb je igrao sjajan i broben meč, gosti se nisu snašli u Areni. Igrao je domaćin hrabro, posebno u fazi odbrane.

Prvo poluvrijeme proteklo je u egalu, Zagreb nije dao gostima da naprave ozbiljniju prednost, a poluvrijeme je okončano rezultatom 13:13.

U drugom poluvremenu slična igra na parketu i kada se nervoza počela uvlačiti u redove PSG-a, to domaći rukometaši koriste i prelaze u prednost koju su sačuvali do konačnih 28:26.

Luka Lovre Klarica postigao je deset pogodaka i vodio je Zagreb do trijumfa, pomagali su Miloš Kos i Ivan Ćupić sa po četiri postignuta gola.

Oglasi

U redovima Zagreba naš Adin Faljič je iskoristio svoju mniutažu, imao zapaženih rola, a uspio je postići i jedan pogodak. Na golu Zagreba Matej Mandić je skupio 11 intervencija.

U redovima PSG-a naejfikasniji je bio Kamil Syprzak sa šest psotignutih pogodaka, dok je na golu Jannick Greek skupio osam uspješnih intervencija.

Odigrana je još jedna utakmica 13. kola grupe A u Ligi prvaka. Kielce je savladao Kolstad sa 31:23 i tako riješio sve dileme u ovoj grupi.

Dakle, direktno u četvrtinu finala iz grupe A idu Kiel i Aalborg, a u osminu finala će PSG, Kielce, Zagreb i Szeged, a posljednje 14. kolo će dati odgovor s kojih pozicija će ekipe u doigravanje.

Liga prvaka, grupa A, 13. kolo:

RK Zagreb - PSG (13:13) 28:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi