Rađa: Još je rano da se donose neke odluke

Još uvijek nisu poznati prvaci?

Rađa: Još je rano da se donose neke odluke

Edmir Škorić

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vojislav Rađa govorio je o mogućoj odluci da se titule dodijele po trenutnom plasmanu.

Predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević predložio je da se rukometno prvenstvo u muškoj i ženskoj konkurenciji obustavi zbog pandemije koronavirusa, te da se titule dodijele po trenutnom plasmanu.

U slučaju da se to i desi, RK Borac Banjaluka biće prvak u muškoj Premijer ligi, dok bi u ženskoj Premijer ligi titulu ponijele rukometašice Gruda.

"Upravni odbor po tom pitanju nije donio odluke. Prvenstvo je prekinuto do daljnjeg, odnosno do buduće odluke Upravnog odbora. Smatramo da je još preuranjeno donositi bilo kakve odluke, ima još vremena za završetak takmičenja. Pratimo situaciju, slušamo preporuke i odluke državnih organa i po njima postupamo", rekao je Rađa za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Sigurno ćemo pratiti odluke i drugih saveza, kao i EHF-a, IHF-a itd...".

Top Komentari

sport1
Logicno. Sve najbolje igracima i njihovom klubovima u ovim teskim danima... Sportski pozdrav.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti