Rasim Demirović: Navijači su posebna priča, toliku ljubav teško je opisati
Sloga remijem u Mostaru najavila derbi protiv Gračanice FOTO: Flashteam.eu

Sloga sa optimizmom dočekuje lidera Gračanicu

Rasim Demirović: Navijači su posebna priča, toliku ljubav teško je opisati

S. Mlaćo

Sloga je jučer remizirala u Mostaru protiv Zrinjskog, te tako na lijep način najavila derbi narednog kola kada u grotlo gradske dvorane u njihovom gradu stiže lider Gračanica.

Mogla je Sloga i do tri boda u Mostaru, ali na kraju su bili zadovoljni i jednim. Rasim Demirović sjajno je posložio tim koji igra borbeno od prve do zadnje minute, što posebno cijene navijači koji su na svakoj utakmici velika podrška svojim ljubimcima. Sloga nije briljirala na gostovanjima u dosadašnjem dijelu sezone, pa je Demirović posebno zadovoljan zbog jučerašnje partije.

"Zaista je bila kvalitetna utakmica. Dobar rukomet. Igralo se jako i borbeno, te zaista možemo reći da je bio pravi derbi. Mogli smo lako slaviti, te ranije riješiti sve u ovom meču, ali zadovoljan sam jer smo gubili sve utakmice na strani do sada i ova nam na psihološkom planu mnogo znači. I da smo izgubili sigurno da bih bio zadovoljan, jer smo igrali sjajno. Suđenje ne volim komentarisati", kazao je Demirović za SportSport.ba.

U narednom kolu u G. Vakuf - Uskoplje stiže hit prvenstva Gračanica

"Sigurno da će biti puna dvorana i pravi spektakl. Dajemo Gračanici tu neku blagu ulogu favorita, lider su na tabeli, no vjerujem da ćemo bodovi ostati kod nas uz naravno veliku podršku naših navijača".

Navijači Sloge su posebna priča. I jučer su se izabranici Rasima Demirovića u Mostaru osjećali kao da igraju na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Dobro ste to rekli, zaista su posebni. To vidi cijela država i to svi priznaju. Ljudi putuju na sve utakmice, izdvajaju iz svojih džepova za to, ima tu i žena koje idu i bodre nas stalno... Igrao sam svugdje, ali teško je to opisati. Toliku ljubav i toliku podršku teško je opisati. U Mostaru su nas jučer bodrili, došli kombijem, autima, na sve moguće načine, a reći ću da npr. iz komšijskog Bugojna na domaće naše utakmice sigurno dođe stotinjak ljudi. Hvala im puno svima", dodao je Demirović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Sloga nakon 11. odigranih kola ima 19 osvojenih bodova i nalazi se na petom mjestu, iako je tek ove sezone izborila plasman u premijerligaško društvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti